Na Keuls drama nu Rotterdam? Verdacht veel tienerzwangerschappen bij Eritrese asielzoekers

Na Keuls drama nu Rotterdam? Verdacht veel tienerzwangerschappen bij Eritrese asielzoekers

Het COA luidt de alarmklok: er zijn 'ernstige signalen' dat in de Eritrees-orthodoxe kerk in Rotterdam veelvuldig misbruik voorkomt.

DDS - Nieuws & Opinie

Niet alleen de seksuele moraal van vluchtelingen in Duitsland lijkt te wensen over te laten, maar ook Eritrese vluchtelingen in Nederland lijken maar moeilijk van jonge vrouwen te kunnen afblijven. Het COA raadt alleenstaande vluchtelingen daarom dringend aan geen bezoekjes meer te plegen aan de Eritrees-orthodoxe kerkgemeenschap in Rotterdam:

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil niet dat alleenstaande minderjarige asielzoekers nog naar kerkdiensten gaan van de Eritrees-orthodoxe kerk in Rotterdam.

Het Reformatorisch Dagblad heeft het over signalen van mogelijk misbruik in de gemeenschap rond deze kerk. Er zou sprake zijn van een groot aantal zwangerschappen van jonge Eritrese vrouwen.

Het nieuws sloeg natuurlijk in als een bom. De leiders van de Eritrees-orthodoxe kerk zeggen in een reactie uiteraard geschokt te zijn, en ontkennen dat de kerk kan zijn gebruikt voor een plek om seks te hebben - laat staan verkrachtingen uit te voeren:

De voorzitter van het bestuur van de kerkgemeenschap, Teklit Girmazion, zegt dat er geen sprake kan zijn van misbruik in de kerk. 'Wij komen altijd samen in groepsverband en onder het toeziend oog van onze priesters. Bovendien worden mannen en vrouwen altijd gescheiden gehouden. Dit kan hier niet gebeurd zijn.'

Girmazion zegt ook in de Eritrese gemeenschap niets te hebben gehoord over misbruik of ongewenste zwangerschappen. 'Als er iets gebeurt is, denk ik eerder dat de meisjes hebben gezegd dat ze naar de kerk gingen, terwijl ze ergens anders heen gingen.'

Girmazion vat de beschuldigingen dan ook op als 'zwaar', en zegt samen met zijn vijftien collega's ontzettend boos te zijn. Volgens de man is dit iets wat een echte gelovige nooit zou doen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Lees meer over:
asielzoekers Rotterdam coa Eritrea

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer