Namen en rugnummers (XVI): Frits Bolkestein

Geen categoriesep 15 2014, 19:00
Elder statesman wordt columnist.
Vandaag deden we de linkervleugel van de opstelling van de nieuwe site. Met Bart Schut en Jonathan van het Reve is die wat ons betreft prima bezet. Om het compleet te maken, presenteren we als linkerspits de architect van het eerste Paarse kabinet, de man die in zijn jonge jaren een poster van de oude Drees boven zijn bed had hangen (nou ja, bij wijze van spreken) en die zijn eerste politieke ervaring opdeed bij een studentenvakbond.
Frits Bolkestein inderdaad. Nou goed, het is misschien een beetje gechargeerd om de liberale voorman een linkerspits te noemen. Maar bovenstaande is wel degelijk waar. Het bevestigt wat we al wisten: Bolkestein is een complex karakter. Een intellectueel die het populisme niet schuwde. Een Hayekiaan die een coalitie met Keynesianen smeedde. Een eurocriticus die Europees Commissaris werd (en als voormalig Commissaris pleitte voor het de facto opheffen van de euro). Samen met Joop den Uyl de interessantste Nederlandse politicus van de laatste vijftig jaar. En nu dus ook columnist bij onze nieuwe site.
Oh en wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen: nog twee nachtjes slapen, dan onthullen we de naam van de publicatie. Eerst morgen nog de buitenlandsectie - met ook daar weer de inmiddels van ons bekende mix van grote namen en nieuw talent...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten