Nederland zeer verdeeld over het uitzetten van de Armeense kinderen Howick en Lili

Geen categoriesep 02 2018, 12:00
Maurice de Hond heeft onderzoek gedaan naar een paar onderwerpen en in de 'peilingdrieluik' van vandaag hebben we al twee onderwerpen behandeld. Het derde onderwerp is het uitzetten van Howick en Lili, twee Armeense kinderen die weer terug moeten naar het land van herkomst. De media zijn flink in de weer geweest om het onderwerp op de maatschappelijke agenda te krijgen.
Nadat veel mensen met begrip, maar ook met afschuw hebben gereageerd, heeft onze premier duidelijk aangegeven dat de uitgezet worden. Mark Rutte heeft benadrukt dat alle procedures op de juiste manier zijn gevolgd en dat heeft de Raad van State ook bevestigd. Hij hield dus voet bij stuk en gaf aan de emoties te begrijpen. Uiteindelijk is hij wel een premier die zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de procedures en regels moeten gevolgd worden, anders blijf je aan de gang om uitzonderingen te maken. Die uitzondering kan een staatssecretaris, in dit geval de VVD'er Mark Harbers, vanuit zijn bevoegdheid creëren.
Als we naar de peiling kijken, dan laten de resultaten zien dat Nederland heel erg verdeeld is:
Peiling Horwick en Lili
Geen echte meerderheid voor de ene of de andere keuze, de onthoudingen maken het verschil. Als je kijkt naar de ja/nee verdeling dan heeft de 'nee' de meerderheid. Die meerderheid komt vooral door de VVD, CDA, PVV en FvD. Het is interessant om te zien dat FvD-stemmers zelfs minder een tegenstander zijn dan de VVD, al komt dat vooral doordat meer FvD-stemmers 'weet niet/geen antwoord' hebben ingevuld.
De polarisering valt goed op en aan deze resultaten kunt u zien dat, als dit onderzoek echt representatief is, Nederland minder streng is m.b.t. immigratie en uitzettingen dan vaak wordt beweerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten