Nederlandse agent die trouw is aan Erdogan lekte informatie naar Turkije

Nederlandse agent die trouw is aan Erdogan lekte informatie naar Turkije

Echt, hoe bestáát dit?

Dat president Erdogan complete maling heeft aan Nederland weten we, maar dat het Turkse staatshoof verregaande spionage pleegt en diep tot in ons overheidsapparaat infiltreert, is wel nieuws. Toch is het bekendworden van precies dat feit vandaag zo'n enorme opheft. En terecht, want je weet niet wat je leest als je dit verhaal erbij pakt:

"In Nederland is een Turkse vrouw na de mislukte staatsgreep van vorige maand in Turkije via Facebook bedreigd met verkrachting door een Erdoğan-aanhanger, omdat ze naar eigen zeggen kritiek heeft geuit op president Recep Tayyip Erdoğan. Ze deed daarvan aangifte bij de politie. Een paar dagen later vertelde haar ex-man haar dat hij een telefoontje had gekregen van een bevriende politieagent. ''Mijn ex-man vertelde mij dat de agent hem belde en informeerde over mijn aangifte. Volgens mijn ex vroeg de agent, die volgens hem een Erdoğan-aanhanger is, of hij op de hoogte was van mijn aangifte. De agent heeft blijkbaar mijn achternaam gezien in het dossier en is gelijk in actie gekomen'', aldus de vrouw.

De agent is werkzaam in een andere stad dan de stad waar de vrouw aangifte deed. De vrouw is geschrokken van het feit dat de agent toegang heeft tot haar gegevens. ''Hij zoekt blijkbaar gericht binnen het systeem naar aangiften tegen Erdoğan-aanhangers. Wie kan mij garanderen dat een agent mijn adres niet doorgeeft aan een Erdoğan-aanhanger met slechte bedoelingen? Of aan de Turkse staat? Ik vrees voor mijn leven.''"

Hoe kan dit in vredesnaam gebeuren zonder dat er een sanctie dreigt?

Lees het verder hier, maar duidelijk is dat Nederland eens moet stoppen met die slappe reacties in de vorm van bezoekjes van minister Koenders of telefoontjes van premier Rutte. Het wordt tijd om de ambassadeur uit te wijzen, unilateraal zoveel mogelijk verdragen die wij met Turkije hebben gesloten op te zeggen en daarnaast die vermadelijde EU-onderhandelingen met Ankara stoppen. Een land dat burgers in een ander Europees land mett de dood wordt bedreigt om wat voor redenen dan ook, is geen beschaving. Dat is een roversbolwerk. En het wordt tijd daar eens tegen op te treden.

De Groep Bontes/Van Klaveren (oftewel: VNL) lijkt dat gelukkig in de smiezen te hebben, en stelt Kamervragen:

Clipboard01

Nu de andere 148 Kamerleden én het voltallige kabinet nog!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties