shutterstock 229819552

Nederlandse bevolkingsgroei BARST dit jaar uit de voegen dankzij explosieve immigratie

Geen categoriejul 31 2019, 10:00
In het eerste halfjaar van 2019 zijn er maar liefst 50.000 mensen bijgekomen in Nederland. Dat is veel meer dan vorige jaren, en die groei is voor 90% op het conto te schrijven van immigratie. Qua natuurlijke aanwas groeide Nederland namelijk slechts met enkele duizenden mensen.
Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) heeft de cijfers voor de bevolkingsgroei van Nederland in de eerste helft van dit jaar vrijgegeven. En - oh boy - wat geven ze de noodzaak van een flinke ruk naar rechts in ons immigratiebeleid weer aan. Er werden de afgelopen maanden namelijk nauwelijks meer baby's geboren dan dat mensen overleden. Maar wat betreft immigratie telt ons land tienduizenden extra mensen. Of om het even in een kekke infographic te plaatsen:
EAyX56lXsAAc2nr

"De bevolking van Nederland groeide in het eerste half jaar van 2019 sneller dan in dezelfde periode een jaar eerder. Bijna 46 duizend inwoners kwamen erbij. Er vestigden zich vooral meer mensen uit het buitenland, maar ook het aantal sterfgevallen was kleiner dan in de eerste helft van 2018. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwste bevolkingscijfers.

Het aantal immigranten steeg in de eerst helft van 2019 tot bijna 113 duizend. In de eerste zes maanden van 2018 schreven ruim 101 duizend immigranten zich in bij een Nederlandse gemeente. Het aantal emigranten nam minder toe, van 70 duizend naar 72 duizend. Per saldo kwamen er 41 duizend mensen bij door buitenlandse migratie, 10 duizend meer dan in de eerste helft van 2018."

Uit alle belangrijke immigratielanden nam het aantal Nederlandreizigers toe. Turken, Britten en Polen lieten de snelste stijging zien, maar ook vanuit India en Marokko kwamen flink meer uitreizigers onze kant op.
Eén ding lijkt dus duidelijk: we moeten snel veel werk gaan maken van een stuk strenger immigratiebeleid. Want als het migratiesaldo tien keer zo hoog als de natuurlijke aanwas blijft, dan verandert het karakter en de aard van de Nederlandse bevolking voorgoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten