Nederlandse europarlementariërs in 'zware' commissies

Geen categoriejul 04 2014, 13:00
Brekend.
Zo, zo, dit is inderdaad wel héél indrukwekkend:

De 26 Nederlandse afgevaardigden in Brussel hebben dit jaar gebroken met het verleden door plekken te veroveren in overwegend 'zware' commissies op de terreinen economie, werkgelegenheid, landbouw en handel. In de afgelopen twee decennia was Nederland juist ondervertegenwoordigd in deze commissies, concludeert onderzoeker Arco Timmermans van de Universiteit Leiden.

Het vervelende is alleen dat ze dat vrijwel zeker voor zichzelf doen en niet voor de burger. Het staat immers heel goed op je CV als je lid van zo'n commissie bent geweest. Daarnaast doe je daar belangrijke contacten op en speel je je in de kijker, niet alleen in de ogen van de politieke elite in Nederland zelf, maar ook in Brussel.
Toch is er iets positiefs te melden: de afgevaardigden bemoeien zich meer dan ooit met zaken als werkgelegenheid, buitenlands beleid, en monetaire zaken. Zelfs als e het puur en alleen voor zichzelf doen bestaat de kans dus zowaar dat ze iets voor elkaar krijgen wat in het belang van ons land is. Dat zou wat zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten