Nederlandse kiezer is boos: minister Schultz moet ook aftreden!

Geen categorienov 01 2015, 19:00
Een meerderheid van de Nederlandse kiezers is het vertrouwen kwijt in minister Melanie Schultz (Infrastructuur). Uit de meest recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat kiezers vinden dat zij, net als staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor), moet aftreden.
Dit vanwege het keiharde rapport van een parlementaire enquetecommissie die de handel en wandel (van het kabinet) inzake het Fyra-schandaal onderzocht.
Mansveld trad onmiddellijk nadat het rapport wereldkundig werd gemaakt af. Ze had het debat in de Tweede Kamer in principe nog kunnen afwachten, maar ze begreep al dat alle partijen het vertrouwen in haar hadden verloren. Dat blijkt ook uit het onderzoek van De Hond: 54% van de PvdA'ers - Mansvelds eigen partij - vinden het terecht dat ze het bijltje er nog voor het debat bij neergooide.
Schultz - een VVD'er - bleef echter zitten. Dit terwijl zij er ook bij betrokken was en op zijn minst deels verantwoordelijk is voor het fiasco.
De Telegraaf legt uit dat de kiezer vindt dat Schultz ook had moeten opstappen. Daarbij is het opvallend dat zelfs een meerderheid van haar eigen achterban vindt dat ze de eer aan zichzelf had moeten houden:

Van de ondervraagden vindt 66 procent dat Schultz ook had moeten opstappen. Vooral SP- en PVV-stemmers vellen een hard oordeel. Meer dan 80 procent van hen is het eens met stelling. Ook een kleine meerderheid van de eigen achterban (53 procent) van de VVD-minister vindt dat ze het veld had moeten ruimen.

Je kunt je afvragen of Schultz's positie nog houdbaar is. Normaal gesproken is het einde oefening voor een bewindspersoon als zijn of haar eigen achterban geen vertrouwen meer in hem/haar heeft.
Kan de VVD Schultz nog laten zitten of moeten de liberalen toch bakzeil halen nu blijkt dat de kiezer - zelfs de VVD-kiezer - het gehad heeft met haar en wil dat ze op zoek gaat naar een baan buiten de politiek?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten