shutterstock 1458473963

Nederlandse politie zegt alleen even 'foei' tegen verkrachters, pakt ze niet op en berecht ze niet

Geen categorieaug 22 2019, 16:00
De politie gaat verkrachtingszaken anders aanpakken: je zou verwachten dat er keiharde celstraffen worden uitgedeeld, maar dat is allemaal te ingewikkeld geworden. Er wordt dus voor een andere optie gekozen: een 'FOEI-gesprek' met de monsters die meisjes misbruikten. Even op de vingers tikken, en daarna geen vervolging. Absurd.
Honderden daders van seksueel misbruik en zelfs verkrachting lijken gewoon weg te komen met hun gruwelijke acties. Gewoon in Nederland, ja. Want de politie heeft er allemaal geen tijd voor, hoor, voor al die smeerlappen die hun fikken niet kunnen thuishouden. Word je op klaarlichte dag op straat verkracht, dan biedt de politie je de 'schappelijke' optie aan om even met de vingers te zullen zwaaien foei te roepen.
Veel goedkoper en eenvoudiger dan een vervolging, toch? Gerechtigheid is immers zó overrated. NOS:

"Aan de ouders van een meisje dat in juli op klaarlichte dag is verkracht, is een alternatief aangeboden. De zedenpolitie gaf aan dat door onderbezetting de vermoedelijke dader pas in oktober of november verhoord zou kunnen worden. Voor de ouders was dit niet te accepteren, omdat ze bang zijn dat de dader nogmaals toe zal slaan.

Vader Nico: "De zedenpolitie kwam tot onze verrassing met een oplossing: een zogenoemd FOEI-gesprek. De zedenrechercheur spreekt dan samen met de wijkagent de vermoedelijke dader aan op de verkrachting van onze dochter." Dit gesprek heeft geen juridische waarde, sterker nog: als het slachtoffer daarna besluit om alsnog aangifte te doen, is het hele traject al beïnvloed en is het heel lastig om de verdachte alsnog te vervolgen.

Uiteindelijk hebben de ouders tegen hun rechtsgevoel in, hier toch voor gekozen, in de hoop dat ze hiermee voorkomen dat de verdachte meer slachtoffers maakt. Vader Nico: "Maar als de aangifte meteen was opgenomen en de verdachte meteen was verhoord, hadden we nooit voor dit gesprek gekozen."

Verder geen nood, hoor. Want GroenLinks gaat wel even voor gerechtigheid zorgen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten