Nederlandse Syriëgangers zijn landverraders, gedroegen zich als beesten en verdienen straf voor beesten

Nederlandse Syriëgangers zijn landverraders, gedroegen zich als beesten en verdienen straf voor beesten

In dit artikel van de Volkskrant worden twee scenario's verkend als mogelijke oplossing voor het 'dilemma' van de Nederlandse Syriëgangers. Ze slaan de plank natuurlijk volledig mis en pleiten het liefst voor dure terugkeer en berechting, met geloof in de re-integratiemogelijkheden van deze jihadisten! Totaal absurd.

Alleen al de manier waarop de opties worden geschetst doet mij twijfelen aan de oprechtheid van de Volkskrant omtrent dit onderwerp.

"Scenario 1: We laten ze in Syrië of Irak en hopen dat ze daar hun verdiende loon krijgen."

Het 'hopen dat', alsof er de kans bestaat dat dergelijke figuren door Irak of Syrië vrijgesproken worden. Iedereen weet dat IS-strijders in die landen, met zelfs maar de schijn van degelijk bewijs, gewoon worden opgehangen of een kogel krijgen. Daar valt weinig aan 'te hopen'.

Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok meent dat berechting in die landen pas een optie kan zijn als de doodstraf daar is afgeschaft. Het volgende probleem is dan dat de rechtbanken overbezet zijn en er iets van een VN-tribunaal moet worden opgetogen of anders kunnen Europese landen weer gaan lappen om daar een degelijk juridisch systeem op te gaan bouwen.

Al snel komt de aap uit de mouw. Dat is namelijk allemaal inefficiënt, IS-strijders 'ontlopen nu hun straf' volgens de Volkskrant, want ze worden maar niet berecht en dan kan het allemaal beter en sneller in Nederland plaatsvinden. Want zo'n Koerdisch kamp is geen straf, of zo...

"Scenario 2: Syriëgangers mogen hun straf niet ontlopen. Daarom: repatriëren, met alle mogelijke veiligheidsrisico's en financiële kosten van dien."

Hoewel het hier gaat om 'algemeen overtuigde aanhangers van IS', meent gerenommeerd Noorse terrorismedeskundige Thomas Hegghammer dat er geen hard bewijs is voor een verhoogd veiligheidsrisico. Hij wijst ook nog even op de hoge kosten die het repatriëren, vervolgen, interneren én re-integreren zal gaan kosten, maar dat moeten we maar gewoon doen!

Komt allemaal goed hoor! Want Nederland heeft de 'persoonsgerichte aanpak' waarmee die jihadisten allemaal gezellig Nederlander kunnen worden, een eigen documentaire krijgen, bij DWDD mogen aanschuiven om sorry te zeggen en aan mogen geven dat ze weer met school zijn begonnen. Breng je dit in contrast met de klopjacht die in no time wordt opgetogen als men ergens weer een (gere-integreerd) 96-jarige SS'er onder een steen vandaan tovert, dan zie je de hypocrisie direct.

Het gaat hier namelijk gewoon om landverraders die bij een terreurorganisatie in een ander land de boel op stelten hebben gezet. Ik hoef ze niet in Nederland berecht te zien worden. Ik wil niet meebetalen aan hun tijd in de cel en al helemaal niet aan hun re-integratietraject. Ze hebben Nederland de rug toegekeerd en zich als beesten gedragen. Dan laat ze ook maar een straf voor beesten toebedeeld krijgen door de mensen waar ze hun wapens op hebben gericht. Optiefen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties