Niet alleen maar positieve reacties voor Femke Halsema: 'te politiek-correct en grachtengordel'

Geen categoriejun 28 2018, 8:00
We wisten al dat de kandidatuur van Femke Halsema veel stof deed opwaaien in Amsterdam , maar gisteren kwam de bagger gewoon nog een keer over de voormalige frontvrouw van GroenLinks heen. De petitie die opgezet was tegen Femke Halsema liet de schisma van de hoofdstad zien, maar nu moet ze die dus zien te dichten. Niet makkelijk voor een persoon die alleen al door haar accent als te elitair wordt gezien.

Wat mensen vooral dwarszit, is een gebrek aan bestuurlijke ervaring en zeker op gemeentelijk niveau. Zo is ze bijvoorbeeld niet eerder wethouder geweest. "Het wordt nog spannend. Critici verwijten haar verder een vrij kille houding", zegt verslaggever Edwin van den Berg. "Ze zou te politiek correct zijn, te veel een grachtengordelsfeer. Ze zal het tegendeel moeten bewijzen, maar ik weet zeker dat ze daar ook de nodige begeleiding bij krijgt."

Ik vind zelf Femke Halsema een goede vrouw. Als het een GroenLinkser wordt, doe dan maar Halsema. Het beste van het slechtste in dit opzicht. Al moet gezegd worden, ik ben al jarenlang fan geweest van haar stijl. Ze kan zo bedeesd on point zijn en ad hoc. Maar de vraag is of je zo iemand moet hebben in de Stopera. Je moet niet een intelligente politica daar neerzetten, maar een sociaal figuur en een verbinder. Daarom snap ik ook heel goed dat men haar niet graag daar ziet zitten. Ze kan inderdaad te kil overkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten