Niet de rechts-extremisten, maar de linkse elitaire deugers zijn de hoofdschuldige aan de dodelijke schietpartijen

Geen categorieaug 08 2019, 15:00
Hanna Wittebroek vindt dat het maar een keer klaar moet zijn om de hele tijd aanhangers van rechtse politieke partijen moordpartijen in de schoenen te schuiven. Want als het er echt op aankomt, aldus Hanna, zijn het juist de 'linkse deugers' die bloed aan hun handen hebben.
Ook in Nederland wint extreemrechts terrein’ kopte het Parool vanochtend. Na de schietpartij in het Amerikaanse El Paso laait de discussie met betrekking tot de gevaren van extreemrechts weer op. Ook Nu.nl doet een duit in het zakje en maakt verwijzingen naar de PVV en Forum voor Democratie als (mede)schuldigen van de verspreiding van extreemrechts gedachtegoed.
In het Parool-artikel doet de AIVD daarboven op nog de volgende, verregaande, uitspraak: “Ze creëren namelijk een klimaat waarin het risico dat (snel radicaliserende) rechts-extremistische eenlingen of kleine groepen geweld in zullen zetten om een statement te maken, groter is dan in het verleden”. Met ‘ze’ bedoelt de AIVD hier rechts-extremistische groeperingen. En daarmee heeft de AIVD links weer een stok gegeven om mee te slaan, daar maken ze uiteraard maar al te graag gretig gebruik van. FVD- en PVV-sympathisanten kunnen eindelijk weer (geoorloofd) worden bestempeld als mensen die een gevaar vormen voor onze veiligheid en onze samenleving.
Dat er in hetzelfde weekend een schietpartij was in het Amerikaanse Dayton, waarbij een extreemlinkse - een begrip wat overigens bijna nooit gebruikt wordt - schutter het vuur opende op een groep onschuldige mensen, lijkt alweer te zijn vergeten. Hypocriet. zo noem ik dat.
Juist de twee tegenover elkaar staande schietpartijen tonen namelijk aan wat er gaande is en welke trend er lijkt te ontstaan. Door de steeds verder doorslaande polarisering, door het steeds maar weer kenbaar maken dat we rekening moeten houden met minderheden en doordat we continu de witte man aan het bashen zijn, staan er extreemrechtse én extreemlinkse gestoorde eenlingen op om eigen rechter te gaan spelen. Levensgevaarlijk.
Ik durf daarom ook wel te zeggen dat links schuldiger is aan dergelijk geweld dan dat de manier waarop zij het debat nu voeren (polariserend en demoniserend) doet vermoeden. Zoals Pim Fortuyn het gezegd zou hebben, en in lijn met de uitspraak van de AIVD: “als mensen iets overkomt, dan zijn ZIJ medeverantwoordelijk. Ze hebben dan misschien niet de trekker overgehaald, maar ZIJ hebben het klimaat geschapen.” En met “ZIJ’” bedoel ik hier dus niet de rechts-extremisten, maar juist de linkse, elitaire, deugers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten