Niet iedereen wil de hippe homo zijn

Geen categoriejan 17 2012, 10:15
Daarom is het prima dat 'homotherapie' wordt vergoed.
Zorgverzekeraars vallen over het feit dat de hulp aan christelijke homo's die hun geaardheid zondig vinden wordt vergoed in de basiszorgverzekering. De therapie van stichting Different is zelfs 'schadelijk' omdat ze zou 'onderdrukken wie je bent'. Maar niet iedereen is zo Verlicht dat 'ie lekker met zijn homovriendjes homodingen wil doen. Het is prima om een tegenwicht te bieden aan modieuze praatjes.
Het beklag van de heeren en damesch psychologen en doktoren is weinig verrassend en geheel in overeenstemming met de opvattingen van deze tijd. Lekker homo-fiel en christen-foob. De christelijke homotherapie, die gericht is op het helen van wonden uit het verleden, is volgens hen ondeugdelijk en zelfs gevaarlijk:

Hans van Eck, directeur van het Nederlands Instituut van Psychologen: "Als de vraag van een cliënt volstrekt irreëel is, moet een psycholoog daar nooit in meegaan. Van een psycholoog mag je verwachten dat zijn interventies een wetenschappelijke basis hebben."

Lode Wigersma van artsenorganisatie KNMG "Een therapie die helpt om te onderdrukken wie je bent, kan zelfs schadelijk zijn. In zijn algemeenheid mag een arts geen therapie geven die niet werkt. Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat een therapie zou werken die erop gericht is om iemands homoseksuele geaardheid te onderdrukken."

En in hoeverre zou de 'reële' therapie van deze hippe wetenschappers dan 'werken'? Het enige antwoord dat Verlicht Nederland heeft op de perikelen rondom homoseksualiteit is: doe lekker waar jij je goed bij voelt. Nogal wiedes dat dat 'werkt'!
Maar er zijn ook mensen die steun hebben aan een ander evangelie. Een evangelie dat meer een leidraad in het leven is dan het gevierde 'wees jezelf'. En volgens deze zienswijze kun je ook andere keuzes maken dan je zogenaamde 'geaardheid' het hoogste woord te laten hebben.
Misschien kan Different geen homo's omtoveren tot hetero's. Maar onze wetenschappers hebben ook geen echte antwoorden op de vraag hoe om te gaan met homoseksualiteit. Zolang dit het geval blijft, moet iedereen zijn eigen leidraad in het leven kunnen kiezen. En is het juist dat er christelijke hulpverlening door de verzekering wordt vergoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten