Nieuw record: vierduizend migranten gaan de Hongaarse grens over

Geen categoriesep 13 2015, 8:13
In totaal al 175.000 dit jaar.
De migrantencrisis in de EU heeft gisteren een nieuw hoogtepunt bereikt. Een recordaantal van 4.000 mensen stak de grens over van Servië naar Hongarije. De meeste van hen willen doorreizen naar Duitsland of andere EU-landen in West-Europa.
De Hongaarse premier Orbán heeft duizenden militairen naar de grens gestuurd om de migratiestroom in te dammen. Hij heeft beloofd dat het geplande hek aan de Servische grens dinsdag af is, en vanaf dan komt er wat hem betreft geen enkele migrant meer zomaar Hongarije binnen.
Naar schatting kwamen dit jaar al 175.000 mensen via Hongarije de EU binnen. Premier Orbán krijgt felle kritiek op de wijze waarop hij omgaat met de migrantenstroom. In met name Duitsland en Oostenrijk wordt hem verweten een schrikbewind te voeren, en de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann vergeleek Orbáns harde opstelling zelfs met de Tweede Wereldoorlog.
In Duitsland arriveren dit weekend naar schatting veertigduizend migranten. Duitsland stelt zich de laatste weken zeer verwelkomend op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten