München in de problemen door enorme toestroom migranten

Geen categoriesep 13 2015, 9:20
De stad kan niet meer garanderen dat elke migrant kan worden opgevangen.
De Duitse stad München werd dit weekend overspoeld door vluchtelingen. Tussen zaterdagochtend en middernacht kwamen er zeker 13.000 mensen de stad binnen op zoek naar opvang. Dit recordaantal migranten zorgt ervoor dat München voor het eerst niet meer kan garanderen dat elke migrant adequate opvang krijgt.
Alle noodopvangplaatsen zitten vol en er is inmiddels een tekort van drieduizend à vijfduizend plekken. Voor het eerst zullen tenten in gebruik worden genomen om de enorme mensenstroom veilig onderdak te bieden. Ook de bekende Olympiahalle zal worden gebruikt voor opvang, en in het station van München hebben sommige mensen slaapzakken neergelegd om daar te overnachten.
Omdat München in het zuiden van Duitsland ligt, komen de meeste vluchtelingen in die stad aan. De stad heeft hulp gevraagd aan andere Duitse deelstaten maar die lijken vooralsnog te aarzelen om nog meer migranten op te nemen. Christophe Hillenbrand, crisismanager bij de stad, hekelt die opstelling:
"Het is gewoon belachelijk. Deze situatie was al dagen te verwachten maar toch is er niets gebeurd!"
Het kabinet van deelstaat Beieren komt vandaag bijeen voor een speciale zitting over de crisis.
De grote toestroom migranten naar Duitsland is waarschijnlijk een gevolg van de aankondiging van de Duitse regering dat per jaar maar liefst 500.000 migranten kunnen en zullen worden opgenomen. Toch zal de migratiecrisis wellicht binnenkort worden ingeperkt: De Hongaarse premier Orbán is de toestroom van migranten helemaal zat, en is van plan een groot hek te bouwen aan de grens met Servië, waar veel mensen de EU binnenkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten