Nieuwe doofpotaffaire? 'Ministerie negeerde jaar lang signalen dat stikstofbeleid op instorten stond'

Geen categorieokt 28 2019, 12:00
De Volkskrant komt met een opmerkelijke primeur vanochtend. Het ministerie van Landbouw kreeg al maanden diverse waarschuwingen en signalen dat het huidige stikstofbeleid kraakte aan alle kanten. Toch kreeg de minister deze informatie niet onder ogen werd het onder de pet gehouden door diverse werkgroepen binnen het ministerie. Wat voor smurrie komt er nu allemaal bovendrijven?
In mei trok de Raad van State een streep door het huidige stikstofbeleid, dat was al een ramp voor veel sectoren in Nederland. Maar nu blijkt dat diverse werkgroepen in het ministerie van Landbouw diverse signalen links heeft laten liggen. Hierdoor nam het ministerie niet genoeg maatregelen waardoor de uitspraak tegen het stikstofbeleid compleet onverwacht kwam.

Minister Carola Schouten (Landbouw) kreeg de studie niet te zien, maar hoorde er later over toen andere werkgroepen aan de slag gingen met "scenariovorming"

In hoeverre heeft onze minister nu eigenlijk de controle over haar eigen ministerie. Ambtenaren werken schijnbaar langs haar heen en de informatie zij nodig heeft en moet krijgen, komt dus pas veel te laat aan.
Nu bijna een half jaar na de uitspraak is nog steeds niet echt duidelijk hoe vergunningsverlening moet worden hersteld om diverse projecten weer normaal te kunnen laten starten. Het ministerie heeft compleet verzaakt, en dit allemaal onder het oog van Carola Schouten die niks doorhad. Iemand zal de rekening moeten betalen voor deze gigantische fout, er is immers enorm verzaakt door diverse werkgroepen binnen haar ministerie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten