Nieuwe leider Boko Haram zweert "elke christen te vermoorden," "elke kerk op te blazen"

Geen categorieaug 05 2016, 9:00
Boko Haram heeft een nieuwe leider. De nieuwe leider is aangesteld door ISIS, de radicaal-islamitische organisatie die grote delen van Syrië en Irak bezet houdt.
Tot voor kort was Abubakar Shekau de leider van Boko Haram, de radicaal-islamitische organisatie die de ene aanslag na de andere pleegt in, met name, Nigeria. Shekau is werkelijk een vreselijke man. Zijn jihadisten vallen regelmatig hele dorpen binnen waarna ze de lokale bevolking afslachten en kleine meisjes kidnappen. Die meisjes worden vervolgens de seksslavernij in gedwongen en/of gedwongen om zich tot de islam te 'bekeren.'
Eerder liet Shekau weten dat hij een groot bewonderaar was van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Sterker nog, hij keek zo op tegen de 'kalief' van ISIS, dat hij trouw aan hem zwoer. Met andere woorden, Boko Haram is tegenwoordig de officiële tak van ISIS in Afrika.
Wat Shekau toen ongetwijfeld niet vermoedde was dat Al-Baghdadi niet onder de indruk was van zijn 'leiderschapskwaliteiten.' Shekau weet dat nu wel: Al-Baghdadi heeft hem namelijk weten dat hij niet langer de leider is van Boko Haram. Shekau is opgevolgd door ene Abu Musab al-Barnawi.
Anders dan Shekau wil Al-Barnawi zich eerst en vooral richten op christenen in Nigeria (en omringende Afrikaanse landen). De nieuwe leider van ISIS beschuldigt het Westen er namelijk van om het christendom te gebruiken om de islam te 'christaniseren.' Het gevolg? Hij haat christenen met elk bot in zijn lichaam.
Kort na zijn aanstelling heeft Al-Barnawi laten weten wat zijn officiële doel is als leider van Boko Haram:

Nigeria's islamitische extremisten van Boko Haram hebben een nieuwe leider die dreigt om kerken te bombarderen en christenen op grote schaal te vermoorden, terwijl hij aanvallen op moskeeën en markten van gewone moslims juist wil stopen. Dat blijkt uit een interview dat ISIS op woensdag publiceerde.

Ook zegt hij dat er een Westers plot is om de regio te christaniseren en beschuldigt hij goede doelen ervan dat ze dat doel steunen, aldus een rapport van de SITE Intelligence group die het interview in de officiële krant van ISIS, al-Nabaa, vertaald heeft.

Volgens Al-Barnawi heeft het Westen de aanvallen van Boko Haram op moslims aangegrepen om die moslims te veranderen in christenen. Natuurlijk is dat je reinste flauwekul: het Westen heeft al heel lang de moed niet meer om het christendom actief te verspreiden.
Toch is het opvallend dat hij dit stelt. Het impliceert namelijk dat steeds meer Nigeriaanse moslims het christendom omarmen omdat ze zien dat de radicale islam puur en alleen gewelddadig is. Blijkbaar willen ze daar niets mee te maken hebben.
Op zich is dat natuurlijk een goed teken, maar het is wel degelijk bijzonder zorgwekkend dat Boko Haram nu publiekelijk stelt dat christenen het vanaf nu moeten ontgelden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten