Nieuwe richtlijn: Indiase coronavariant is te 'stigmatiserend', dus heet voortaan "variant Delta"

Nieuwe richtlijn: Indiase coronavariant is te 'stigmatiserend', dus heet voortaan "variant Delta"

Corona in India, aan de voet van de Ganges. Bron: Shutterstock.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat de benamingen van de verschillende varianten van het coronavirus aanpassen. Voorheen werden deze genoemd naar de plaats waar ze vandaan kwamen. Zo zagen we eerder al een opmars van de Britse, Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse en Indiase varianten. Maar dat is te "stigmatiserend," zo besluit de WHO deze week.

Daarom krijgen de significante en gevaarlijke mutaties van Covid-19 vanaf heden een letter uit het Griekse alfabet om ze mee aan te duiden. Dit zou landen moeten aansporen om varianten actief op te sporen, aangezien ze niet meteen de naam van een heel land krijgen.

Het beleid geldt ook voor de reeds bestaande varianten. De Britse variant wordt Alpha, de Zuid-Afrikaanse Beta, de Braziliaanse Gamma en de Indiase krijgt de letter Delta.

Of de naamsveranderingen een succes worden, is nog niet duidelijk. Mogelijk komt het gewijzigde naamgevingsbeleid te laat om de wereldwijd reeds ingeburgerde termen weer los te wrikken en te vervangen door Griekse letters.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronavirus Indiase variant

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties