snapshot2

Nieuwe ronde FvD-bashen - Volkskrant heeft nu vermeende homofobie als nieuwe stok om mee te slaan

Geen categoriejul 21 2019, 15:00
Ela Colak, 'schrijver met Turkse roots', is deze maand gastpropagandist bij de Volkskrant. Ze haalt in haar column uit naar Forum voor Democratie, want die zouden homofoob zijn en terugverlangen naar 'die gouden tijd voor witte christelijke heteromannen, waar vrouwen niet mochten stemmen'. Totaal absurd natuurlijk.
Volgens een haast vaste formule kijkt ze eerst even naar zichzelf en haar eigen omgeving. Ze betrapte zichzelf namelijk, tijdens het lezen over homofobe taxichauffeurs, op de gedachte dat die taxichauffeurs waarschijnlijk Marokkaans of Turks zouden zijn. Dat is natuurlijk niet haar schuld, want volgens het CBS vindt zo'n beetje de helft van de Marokkaanse en Turkse gemeenschap homoseksualiteit verkeerd. Potverdorie, wat is dat deugen toch ook lastig!
Snel FvD bashen
Thierry Baudet treedt in de voetsporen van Pim Fortuyn, die de homofobe moslims als probleem zag voor Nederland. Eventjes is er lof voor Baudet die zich sterk maakt voor homo's, maar al snel slaat Colak om. Baudet legt volgens haar namelijk de schuld voor toegenomen homofobie bij "moslim-knuffelende linkse politici als Jesse Klaver."
En tja, dán ben je verkeerd natuurlijk! Baudet probeert FvD namelijk richting de 'cultuurchristen' te duwen. Niet, zo meent zij, omdat hij het nou zo opheeft met christelijke tradities en moraal. Nee, dat doet hij alleen maar voor electoraal gewin! En waar houden christenen van? Homo's uit het straatbeeld en vrouwen zonder stemrecht!
Nergens heeft Baudet ook maar iets gezegd over dergelijke ambities, maar who cares. Vind je bepaalde aspecten uit het verleden van de maatschappij het nastreven waard, dan betekent dat natuurlijk dat je de negatieve aspecten ook direct terug wilt! En als je met mensen praat die er andere opvattingen op nahouden dan jijzelf, betekent dat tegenwoordig gewoon dat jij die opvattingen vast ook zult hebben. Ze haalt Erik van Goor en Robert Lemm aan, die voorstander zijn van het stoppen van de 'homolobby'.
Daar zijn overigens prima argumenten voor aan te halen, bijvoorbeeld dat Gaypride-achtige festivals de homoseksuelen wegzet als groep en mede daardoor hen meer schade toebrengt dan dat het de tolerantie bevordert. Ik heb nog geen enkele homofoob gezien die door zo'n pride toleranter is geworden.
Colak probeert zelfs nog een halfbakken poging te doen om hypocrisie van Baudet aan te tonen, zonder succes. Zo stelt ze dat Baudet voorvechter is van de liberale democratie, dus hoe kan het dan dat FvD tegen een verbod op homogenezingstherapie heeft gestemd? Een therapie die een verhoogd risico op psychische problemen en suïcidale neigingen met zich meebrengt! Nou, heel simpel: liberaal betekent namelijk dat je de vrijheid zou moeten hebben om van diensten gebruik te maken die slecht voor je zijn.
Ze sluit haar column af met een paar dappere zinnetjes en een variant op de gebruikelijke 'beetje eng', maar heeft het nog niet aangedurfd om ook 'net als 1933', 'Joden verstoppen' of 'weet je wie ook homo's haatte?' er nog in te verwerken:

"Hoe snel kan een land zijn tolerantie en progressieve veren verliezen? Mij krijg je niet achter het fornuis en mijn homovrienden gaan niet terug in de kast, zoals ook door cultuurchristenen wordt verlangd, dus aan mij en mijn vrienden zal het niet liggen, maar angstaanjagend is het wel."

Heldhaftig hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten