Nieuwe slachtoffers gevonden! Studenten. Met een burnout.

Geen categorieokt 22 2017, 16:00
Yes, de NOS heeft een nieuwe groep slachtoffers gevonden!
Zoals iedereen onderhand wel weet is links dol op slachtofferschap. Als mensen ook maar een beetje aannemelijk kunnen maken dat ze door iets of iemand geslachtofferd zijn is links meteen verliefd. Van de zwarte medemens tot moslims en van vrouwen tot homoseksuelen. Iedereen is zielig. Nou ja, behalve de blanke heteroseksuele man, natuurlijk, die moet zijn bek houden. Vuile onderdrukken.
Hoe dan ook, bij de NOS hebben ze nu een nieuw slachtoffer gevonden: de student. Volgens de staatsomroep zijn er namelijk steeds meer studenten die last hebben van... een burnout. Nee dat is geen grap, de NOS meent het serieus. De omroep heeft zelfs een poster girl gevonden die de boodschap dat studenten hartstikke zielig zijn maar wat graag wil uitdragen.

"Op een bepaald punt denk je: het zou makkelijker zijn als ik hier niet ben. Maar ja, de volgende dag word je wakker en dan gaat het wel weer. Dus dan ga ik maar weer doen wat ik van plan was."

De NOS voegt toe dat ze al twee jaar last heeft van haar "burn-out." Toch had ze daar tot het artikel op de site van de NOS nog niet over gesproken met haar ouders. Nu dus wel, want die kunnen er nu niet meer omheen.
Volgens de NOS hebben Jip en haar lotgenoten een burn-out omdat ze het graag te goed willen doen.
Om het punt te onderstrepen, dat studenten dus hartstikke zielig zijn, komt de NOS met wat cijfermateriaal. Want ja, dan lijkt het in ieder geval heel wetenschappelijk allemaal:

Uit onderzoek van de landelijke studentenvakbond (LSvB) blijkt dat ongeveer drie op de vier studenten vaak of zelfs heel vaak emotioneel uitgeput zijn. Zij voelen zich moe door het studeren en hebben daardoor weinig energie. Meer dan één op de drie studenten (34,6 procent) heeft een verhoogde kans op een burn-out. Ter vergelijking: voor de werkende, gezonde bevolking is dit percentage slechts 14,6 procent.

Oké jongens, kunnen we hier nu meteen mee ophouden? Weet je wat Jip moet doen? Ophouden met zeuren. Ze studeert. Ze heeft helemaal geen mogelijkheden gehad om al vanaf haar 21e een 'burn-out' te hebben. Dat ze het druk heeft en moe is wil ik best geloven, maar een burn-out? Flauwekul.
Een student met een burn-out is een contradictio in terminis. Het is aanstelleritis pur sang. Het ergste wat wij als samenleving kunnen doen is hun gehuilebalk bevestigen door ze serieus te nemen als ze verklaren dat ze er helemaal doorheen zitten. Opzouten zeg. In Afrika zijn jouw leeftijdsgenoten elke dag 18 uur aan het werk om eten en drinken te kunnen kopen (of verbouwen) voor zichzelf en hun gezin. Navy Seals slapen vaak helemaal niet, werken zich kapot, reizen in het midden van de nacht op een vreselijke manier naar hun einddoel, komen helemaal kapot aan, moeten dan nog weet ik hoeveel kilometers lopen (lees: rennen), waarna ze, als ze oververmoeid zijn, aankomen bij hun doel waar ze vervolgens voor hun leven moeten vechten.
En jij hebt een 'burn-out' omdat je a) boeken moet lezen en b) naar feestjes gaat?
Houd. Toch. Op.
Echt. Generatie snowflake is weer bezig hoor.
Dit is werkelijk totale gekkigheid. Ga eerst maar eens echt aan het werk. Houd dat 25 jaar vol. Dan mag je dan eventueel klagen over een mogelijke burn-out. Tot dat moment kan je niet eens een burn-out hebben. Het enige wat je mogelijk wél heb is een aandachtsverslaving. Misschien dat een therapeut dáár iets aan kan doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten