Team dwarsboomt Max Verstappen: nieuwe motor alleen voor z'n teammaat, niet voor hem

Team dwarsboomt Max Verstappen: nieuwe motor alleen voor z'n teammaat, niet voor hem

Je zou verwachten dat de winnaar van de Grand Prix van Spanje, Max Verstappen, wel kan rekenen op een wat gunstigere behandeling dan wat hem nu overkomt. Nee dus, helaas.

Red Bull Racing heeft vandaag de onbegrijpelijke stap gezet om Max Verstappen niet te belonen met een nieuwe motor, ondanks dat hij op grandioze wijze de Grand Prix van Spanje gewonnen heeft. Het team heeft namelijk maar één nieuwe Renault-motor beschikbaar.. en heeft besloten die niet aan kampioen in spé Verstappen te gunnen maar aan diens kwakkelende teamgenoot Daniel Ricciardo. Onbegrijpelijk:

"Max Verstappen rijdt dit weekend nog met de motor waar hij ook in Barcelona mee reed. Teamgenoot Daniel Ricciardo krijgt tijdens de Grand Prix van Monaco wél een nieuwe motor. De Renault-motor die de Australiaan krijgt moet een halve seconde per ronde sneller zijn dan de huidige motor."

Teambaas Christian Horner wrijft de vernedering van Verstappen nog even een keer extra in:

"Het team kijkt ernaar uit om te zien hoe de nieuwe motor het doet in de straten van Monaco voordat we in Montreal racen met de vernieuwde motor in beide auto's."

Voor alle duidelijkheid: Riccardio heeft nog geen enkele keer het podium behaald dit seizoen. Laat staan dat hij zelfs eerste kon worden, zoals Max. Maar toch beloont het team eerstgenoemde met een prachtig cadeautje, terwijl de échte winnaar voorlopig met lege handen wordt gelaten. Dat is niet hoe je met een kampioen omgaat. Wil Red Bull nu winnen of niet? Zeker aangezien Verstappen ook gewoon sneller is in de oefenings-simulator, die door de Formule 1-coureurs wordt gebruikt om tussen de races door hun vaardigheden op peil te houden:

Wanneer gaat de racewereld Max Verstappen eens behandelen als de weergaloze kampioen die hij toch écht is? Hoeveel Grand Prixs moet hij na z'n grandioze zegetocht in Spanje nog op z'n naam schrijven voordat mensen dát eindelijk eens gaan snappen?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer