Nigel Farage: EU migratiebeleid is een ramp

Nigel Farage: EU migratiebeleid is een ramp

Vanochtend hield de populaire Britse UKIP politicus Nigel Farage een toespraak tot het Europese Parlement in Straatsburg, waar het Brusselse circus elke maand neerstrijkt voor haar plenaire vergaderingen.

In diens toespraak stelde Farage het Open Grenzen beleid van de EU aan de kaak. Op 1 januari, over 21 dagen, mogen Roemenen en Bulgaren zonder vergunning toetreden tot de arbeidsmarkt van alle EU landen. Maar daar blijft het niet bij, zegt hij. Zij hebben ook toegang tot gratis zorg, onderwijs, het sociale verzekeringsstelsel en een open deur naar criminele bendes en moderne 'Fagins'. Hier kunt u de speech (Nederlands ondertiteld) terugkijken. Farage:

"Already the situation is so bad that 92 percent of all ATM-crime in London last year was committed by Rumenians."

Vrij vertaald: "Reeds nu wordt 92% van alle pinpasfraude in Londen door Roemenen gepleegd."

Vervolgens wijst Farage er op dat 'free movement' niet werkt in de EU vanwege de grote welvaartsverschillen tussen de lidstaten. Iets wat wij van DDS altijd al hebben gezegd. Hij geeft het voorbeeld van een Roemeen die in Londen werkt, maar die zijn 2 kinderen in Roemenië achter heeft gelaten. Alleen al de kinderbijslag die hij in de UK voor die twee kinderen ontvangt is méér dan het gemiddelde loon van een Roemeen. Farage verwacht dus dat er een enorme hoeveelheid Roemenen en Bulgaren het arme land zullen ontvluchten om hun geluk te beproeven in zijn land. Hij zegt: 'enough is enough'. Genoeg is genoeg. Hij noemt het 'onfair', het leidt tot lagere lonen, hogere jeugdwerkloosheid en tot verdeelde gemeenschappen. Een quote van zijn website:

“This Russian Roulette approach to immigration is stupid and completely unnecessary. Politicians in this country continue to insist that hardly any migrants will come, we now have claims from a Mayor in Romania that half may come. It is only UKIP who are saying why take the risk?

“One thing that is clear is that the prospect of work, housing and free healthcare are likely to be a big temptation for many of these people. As I’ve said before, if I was them I’d be packing my bags tomorrow.

“But we as a country have one million young people out of work and it is sheer lunacy to say next year that as many who want to come and settle in Britain from Romania and Bulgaria can. We need to start managing migration, not opening the door even further to Eastern Europe.”

Tegelijkertijd wijst hij er op dat meer dan 80 procent van de Britse bevolking hier niet op zit te wachten en roept premier Cameron dan ook op zijn rug recht te houden tijdens de komende top, volgende week donderdag en vrijdag. Ook waarschuwt hij Cameron niet te kiezen voor een gemeenschappelijke Europese strijdkracht (anders zou Syrië al gebombardeerd zijn door de EU) en dringt er bij de premier op aan om landen als Oekraïne en Turkije nooit toe te laten tot de Unie.

Het EU migratiebeleid is totaal mislukt. De EU-ministers van Arbeid beslisten afgelopen maandag om striktere maatregelen door te voeren in de strijd tegen sociale dumping van migrantenarbeiders. Volgens de Volkskrant (betaalde toegang) is dat 'een serieuze stap in de goede richting':

‘Feit is dat onze grenzen straks opengaan voor Roemenen en Bulgaren en dat grote steden zich op de aankomst van nieuwe arbeidsmigranten moeten voorbereiden. Uit ervaring weten we dat dit niet van een leien dakje loopt. In de bouw, de schoonmaak- en de vrachtsector zijn er al vele problemen geweest met interimbureaus met weinig eerbare bedoelingen, onbetrouwbare werkgevers en op winst beluste huisjesmelkers. Een onverwacht en onwelkom impact van het vrij verkeer van arbeid (...). De ministers hebben nu gereageerd met een Europees actieplan dat grensoverschrijdende uitbuiting moet bestrijden. Een serieuze stap in de goede richting...’

Deze verwachting berust echter op een denkfout. Als de lonen van de hiernaartoe komende Bulgaren en Roemenen verder verhoogd worden, zullen de verschillen met hun thuislanden alleen maar verder toenemen en wordt het voor hen dus nog aantrekkelijker om de sprong te wagen.

Er zit werkelijk geen enkele logica in het beleid van de EU, op welk beleidsterrein dan ook. Althans geen rationele logica. Intussen heeft dertig procent van de Grieken geen toegang tot basale gezondheidszorg...

Klik hier voor een overzicht van mijn columns en volg mij hier op Twitter.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties