Nijmegen - Politie deelt naam en foto van levensgevaarlijke ontsnapte kindermisbruiker

Geen categoriesep 13 2019, 16:00
De politie is op zoek naar een ontsnapte tbs'er van de Pompekliniek in Nijmegen. Hij wist gistermiddag te ontsnappen tijdens zijn begeleid verlof. Het gaat om de 42-jarige Harry van Eijk uit Barneveld.
Dat het om een gevaarlijke smeerlap gaat is overduidelijk: hij werd in 2013 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging omdat hij zes meisjes van 6-7 jaar oud heeft misbruikt. Deskundigen concludeerden tijdens de rechtszaak al dat hij een hoog risico op terugval heeft. De familie van de slachtoffers zijn door het OM op de hoogte gebracht van de ontsnapping.
Je vraagt je dan toch af wat zo'n pedoseksueel met hoog risico op terugval op begeleid verlof doet. Zoals ik het begreep is begeleid verlof bedoeld om iemand langzaam weer te laten wennen aan de maatschappij. Het lijkt mij dan toch overduidelijk dat zo'n gevaarlijke pedo daar geen kans op maakt? En om het nog bonter te maken gaat het hier niet om een ontsnappingspoging tijdens een wandeling, maar om een ontsnapping tijdens begeleid fietsverlof!
Laat dat even op je inwerken: een gevaarlijke pedo met hoog risico op terugval, die je laat fietsen onder begeleiding, met als doel ooit terug te kunnen keren in de maatschappij. En alsof dat niet erg genoeg is, is Harry van Eijk al de tweede in twee weken tijd die uit die kliniek is ontsnapt. Gelukkig werd die andere wel snel weer opgepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten