Nijmegen - Politie deelt naam en foto van levensgevaarlijke ontsnapte kindermisbruiker

Nijmegen - Politie deelt naam en foto van levensgevaarlijke ontsnapte kindermisbruiker

De politie is op zoek naar een ontsnapte tbs'er van de Pompekliniek in Nijmegen. Hij wist gistermiddag te ontsnappen tijdens zijn begeleid verlof. Het gaat om de 42-jarige Harry van Eijk uit Barneveld.

Dat het om een gevaarlijke smeerlap gaat is overduidelijk: hij werd in 2013 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging omdat hij zes meisjes van 6-7 jaar oud heeft misbruikt. Deskundigen concludeerden tijdens de rechtszaak al dat hij een hoog risico op terugval heeft. De familie van de slachtoffers zijn door het OM op de hoogte gebracht van de ontsnapping.

Je vraagt je dan toch af wat zo'n pedoseksueel met hoog risico op terugval op begeleid verlof doet. Zoals ik het begreep is begeleid verlof bedoeld om iemand langzaam weer te laten wennen aan de maatschappij. Het lijkt mij dan toch overduidelijk dat zo'n gevaarlijke pedo daar geen kans op maakt? En om het nog bonter te maken gaat het hier niet om een ontsnappingspoging tijdens een wandeling, maar om een ontsnapping tijdens begeleid fietsverlof!

Laat dat even op je inwerken: een gevaarlijke pedo met hoog risico op terugval, die je laat fietsen onder begeleiding, met als doel ooit terug te kunnen keren in de maatschappij. En alsof dat niet erg genoeg is, is Harry van Eijk al de tweede in twee weken tijd die uit die kliniek is ontsnapt. Gelukkig werd die andere wel snel weer opgepakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties