Noord-Korea zet stap in goede richting en zegt toe stoffelijke resten 55 Amerikaanse soldaten over te leveren

Noord-Korea zet stap in goede richting en zegt toe stoffelijke resten 55 Amerikaanse soldaten over te leveren

Het lijkt er steeds sterker op dat Trump iets in gang heeft gezet wat betreft de situatie Noord-Korea. Door gesprekken hebben de Noord-Koreanen toegezegd om de stoffelijke resten van 55 Amerikanen over te zullen dragen. Dat meldt The Post Online.

Het gaat om de stoffelijke resten van gesneuvelde Amerikaanse soldaten die hebben gevochten in de Koreaanse Oorlog van 1950-1953. Waarom de Noord-Koreanen ineens bereid zijn om de stoffelijke resten over te dragen is vooralsnog onbekend. Wel weten we dat het gebeurde naar aanleiding van gesprekken tussen functionarissen van de beide Korea's in Panmunjom, wat op de scheidslijn ligt.

Het feit dat de oorlog officieel nooit beëindigd is was ook onderwerp van gesprek tussen Trump en Kim Jong-un. Wellicht staat een officieel einde van de oorlog ook nog op de agenda en bouwt men hier langzaam naartoe. Enigszins speculatief en ietwat hoopvol maar een betere relatie is er in lange tijd tussen de beide Korea's en de Verenigde Staten niet geweest.

Het grootste probleem blijft natuurlijk de nucleaire ontwapening. Voor minder doet Trump het niet en dat is nu juist hét beleid van Noord-Korea geweest om te kunnen overleven. Er zullen dus garanties en concrete maatregelen tegenover moeten staan om Noord-Korea zover te krijgen dat het z'n atoomwapens uit handen zal geven. Dit is in het verleden nooit gelukt ondanks de toezeggingen vanuit Noord-Koreaanse kant.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties