Noord-Korea zet stap in goede richting en zegt toe stoffelijke resten 55 Amerikaanse soldaten over te leveren

Geen categoriejul 17 2018, 16:00
Het lijkt er steeds sterker op dat Trump iets in gang heeft gezet wat betreft de situatie Noord-Korea. Door gesprekken hebben de Noord-Koreanen toegezegd om de stoffelijke resten van 55 Amerikanen over te zullen dragen. Dat meldt The Post Online.
Het gaat om de stoffelijke resten van gesneuvelde Amerikaanse soldaten die hebben gevochten in de Koreaanse Oorlog van 1950-1953. Waarom de Noord-Koreanen ineens bereid zijn om de stoffelijke resten over te dragen is vooralsnog onbekend. Wel weten we dat het gebeurde naar aanleiding van gesprekken tussen functionarissen van de beide Korea's in Panmunjom, wat op de scheidslijn ligt.
Het feit dat de oorlog officieel nooit beëindigd is was ook onderwerp van gesprek tussen Trump en Kim Jong-un. Wellicht staat een officieel einde van de oorlog ook nog op de agenda en bouwt men hier langzaam naartoe. Enigszins speculatief en ietwat hoopvol maar een betere relatie is er in lange tijd tussen de beide Korea's en de Verenigde Staten niet geweest.
Het grootste probleem blijft natuurlijk de nucleaire ontwapening. Voor minder doet Trump het niet en dat is nu juist hét beleid van Noord-Korea geweest om te kunnen overleven. Er zullen dus garanties en concrete maatregelen tegenover moeten staan om Noord-Korea zover te krijgen dat het z'n atoomwapens uit handen zal geven. Dit is in het verleden nooit gelukt ondanks de toezeggingen vanuit Noord-Koreaanse kant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten