Noorse miljardair heeft medelijden met vluchtelingen uit Midden-Oosten. In plaats van te zeuren komt hij in actie

Geen categoriesep 12 2015, 18:00
Deze man neemt het heft in eigen hand.
De Noorse miljardair Petter Stordalen is de eigenaar van Nordic Choice Hotels, een hotelketen. Hij heeft de afgelopen tijd gezien dat het lastig, zo niet onmogelijk is voor westerse overheden om de duizenden Syrische vluchtelingen op te nemen, en begrijpt dat het zo niet langer kan.
In plaats van met het beschuldigende vingertje naar een ander te wijzen neemt hij het heft in eigen hand. Het gevolg? Dit fantastische aanbod:
The Norwegian billionaire, owner of Scandinavian hotel chain Nordic Choice Hotels, haspledged 5,000 free nights in his hotels to refugees temporarily in need of a place to stay. True to his word, he hosted 50 Syrian refugees this Sunday, reports Aftenposten, a Norwegian paper, putting the group up at the Quality Hotel Airport Gardermoen outside of Oslo.
Tegen Forbes zegt de miljardair het volgende:
"The world is seeing the biggest humanitarian crisis in Europe since World War II. It’s impossible not to be affected by the human tragedy and by what’s occurring in the Middle East."
Hij gaat verder door te zeggen dat "we die mensen niet op straat kunnen laten slapen." Daarom vangt hij ze op.
En daar blijft het niet bij. Zijn medewerkers zorgen er namelijk vervolgens voor dat de vluchtelingen vervolgens ook nog even terechtkomen bij de juiste autoriteiten. Dat doen ze echter pas nadat ze de arme asielzoekers, die helemaal geen bezittingen meer hebben, goed hebben gevoed. Alweer: gratis en voor niets.
De Noorse regering laat weten dat het zelf actief gebruik zal maken van het aanbod van Petter. Daar voegt het kabinet aan toe dat ze nu echter vooral bezig zijn met het vinden van permanent onderdak.
Dat laatste is natuurlijk ook bijzonder belangrijk, maar Petter geeft deze mensen echt 'eerste hulp.' Hij zorgt ervoor dat ze veilig zijn en in een goed bed kunnen slapen, daarna kunnen de autoriteiten het overnemen. Dit zorgt ervoor dat de vluchtelingen zich relaxt kunnen voelen én dat de regering de massale instroom van vluchtelingen daadwerkelijk aan kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten