Tienduizenden vluchtelingen verwacht in München

Geen categoriesep 12 2015, 17:00
Er komen mogelijk dit weekend alleen al 40.000 vluchtelingen naar de Duitse stad.
Enige tijd geleden liet de Duitse bondskanselier Angela Merkel weten dat Duitslands grenzen voorlopig open zouden staan voor vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Dit omdat ze in haar ogen onmiddellijk behoefte hebben aan een veilig woonplek in haar land.
München houdt er rekening mee dat er dit weekend tot 40.000 vluchtelingen de stad binnenkomen. In de Zuid-Duitse plaats kwamen zaterdagochtend al zo'n 1.600 vluchtelingen aan. Burgemeester Dieter Reiter van München heeft Duitse deelstaten om hulp gevraagd, omdat de meeste vluchtelingen uit Hongarije via zijn stad Duitsland binnenkomen.
Vrijdag alleen al ging het om zo'n 5.800 vluchtelingen. Dat zijn ongelooflijke cijfers; normaal gesproken heeft München dat per maand of iets dergelijks. Niet zo gek dat de cijfers nu veel hoger zijn: volgens schattingen komen er dit jaar namelijk maar liefst 800.000 asielzoekers naar dat land.
Hoewel veel west-Europeanen ervan overtuigd zijn dat er iets moet gebeuren om deze vluchtelingen te helpen neemt de kritiek op het tolerante immigratiebeleid van landen als Duitsland (en ook Nederland) toe. Kiezers maken zich namelijk zorgen dat er te veel vluchtelingen naar west-Europa komen en dat zij niet meer terug zullen keren naar hun moederland in het Midden-Oosten als het daar weer rustig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten