NOS steekt kop in het zand: 'bloedbad in Nice heeft niets te maken met islam'

Geen categoriejul 15 2016, 18:00
De NOS meldt dat de verdachte er niet als een gelovige moslim uitzag, maar verzwijgt de juichende reacties van ISIS-aanhangers op de aanslag.
Je kunt er inmiddels de klok op gelijk zetten wanneer er ergens een aanslag wordt gepleegd door een moslim. Binnen de kortste keren word je om de oren geslagen met de bewering dat zo'n aanslag "niets met de islam te maken heeft", dat de "ware islam" juist vredelievend is en melden linkse politici dat het vooral erg is dat zo'n aanslag slecht afstraalt op de islam (aldus Alexander Pechtold na de aanslag op Charlie Hebdo).
En ja hoor, ook na de gruwelijke aanslag in Nice is het weer zover. Prominent op de voorpagina van de NOS-website:
Volgens de buurman van de verdachte, een 31-jarige Tunesiër genaamd Mohamed Lahouaiej Bouhlel, heeft de aanslag niets met de islam te maken. De NOS citeert:

"Hij heeft niets met religie, hij bidt niet, hij doet niet aan de ramadan. Hij is een depressieve man die in scheiding ligt. Hij woont alleen en hij heeft financiële problemen."

De NOS citeert niet alleen de buurman, maar vermeldt er zelf ook nog bij dat de man er niet uitzag als een gelovig persoon. Waarom citeert onze staatsomroep een bewering van één of andere buurman zo prominent op de voorpagina, terwijl alle aanwijzingen in de richting van ISIS wijzen? Het feit dat ISIS-accounts juichende reacties plaatsten na de aanslag, wordt door de NOS niet vermeld. Kennelijk past dat toch minder goed in het straatje van de Hilversumse media.
Beweringen dat de aanslag niets met de islam te maken hebben, worden op de voorpagina geplaatst, maar aanwijzingen dat ISIS deze aanslag op zijn geweten heeft worden niet genoemd. De NOS is ooit opgericht om ons te informeren, maar lijkt meer geïnteresseerd te zijn in het verkondigen van een eenzijdig verhaal dan in het vertellen van de feiten. Schandalig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten