NPO-kneus Dennis Storm (3OpReis): schaamt zich voor zijn vlieggedrag, 'ik probeer het nu goed te maken'

NPO-kneus Dennis Storm (3OpReis): schaamt zich voor zijn vlieggedrag, 'ik probeer het nu goed te maken'

Een vliegtuig boven het spoor. Bron: Shutterstock.

Wat is dat toch met linkse goedmensen en hun zelfhaat? NPO-presentator Dennis Storm kijkt met spijt terug naar zijn werk voor het programma 3 Op Reis, waar hij tal van reisjes voor maakten. Hij probeert nu zijn leven te beteren door nooit meer terug te keren naar het barbaarse verleden. Ook Storm heeft vliegschaamte ontwikkeld, want hij voelt zich enorm depri wanneer hij eenmaal per jaar alsnog moet vliegen.

Sinds kort is Dennis Storm een goeroe voor een minimalistische levensstijl en een zo'n 'groen' leven als mogelijk is. Daarom woont hij nu in Bali...

Met pure zelfhaat kijkt hij terug op zijn vorige beroep: presentator van het programma 3 Op Reis, waar hij de halve wereld voor rondvloog.

,,En ja, omdat we op Bali wonen, moet ik één keer per jaar heen en weer. Maar ook daar baal ik ontzettend van. Aan het verleden kan ik niks meer doen. Wat in ieder geval níét zou helpen, is zeggen: oké, ooit ben ik de hele wereld rondgevlogen, dus nu interesseert het me allemaal geen reet meer.”

Het is iets wat we wel vaker zien, men trekt het boetekleed aan en kijkt met walging naar zijn of haar verleden. Maar is dit nu echt nodig? Het is prima dat je je levensstijl verandert, maar moet dat gepaard gaan met zoveel zelfwalging?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
CO2 vliegschaamte Dennis Storm

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties