NTR zwicht voor politieke correctheid, alleen nog roetveegpieten bij landelijke Sinterklaasintocht!

NTR zwicht voor politieke correctheid, alleen nog roetveegpieten bij landelijke Sinterklaasintocht!

De NTR is gezwicht voor politiek correct Nederland, eindeloos blijven drammen tot men hun zin krijgt blijkt te lonen. Zwarte Piet is wat betreft de NTR verleden tijd, die het verhaal over de herkomst van Zwarte Piet aan heeft gepast. Via de NOS.

Een woordvoerder van de NTR probeert er nog een leuke draai aan te geven door te stellen dat deze wijziging 'past in de trend van de afgelopen jaren' en dat 'traditie en verandering hand in hand gaan'. Compleet debiel natuurlijk want een essentieel onderdeel van het verhaal van Zwarte Piet veranderen is wat anders dan een veranderende traditie, zoals de overstap van kaarsjes naar lichtjes in de kerstboom.

Iedereen is inmiddels wel zat van de commotie rondom Zwarte Piet waardoor de scheidslijn tussen voor en tegen alleen maar dikker is geworden. Een aanzienlijk aantal mensen bij beide kampen heeft de strijd al zo'n beetje opgegeven en het overgebleven deel is alleen maar fanatieker geworden in het verdedigen van hun positie.

Voor veel mensen die ik heb gesproken (en ik deel deze mening) gaat het niet eens om het feit dat het een kinderfeest is maar om dat een kleine minderheid op ondemocratische wijze hun wil door wil drukken. Was de discussie netjes en eerlijk op gang gekomen dan hadden beide partijen tot een oplossing kunnen komen en wellicht beide het gevoel gehad winst te hebben geboekt.

In plaats daarvan werd het onderwerp direct gepolitiseerd en was je voor verandering (en voor de tegenpartij een zeikerd) of tegen (en voor de voorstanders een bekrompen racist). Eerlijke, open discussie was niet meer mogelijk en het enige doel werd niet toe te geven aan de andere partij.

Voor een groot deel ligt de schuld hiervoor bij de anti-Zwarte Piet groep. Zij haalden vrijwel direct de VN erbij om het feest als racistisch te bestempelen waarmee ze blijk gaven aan hun intentie om hun wil op vrijwel elke manier dan ook door te drukken. Hierdoor werden mensen bang dat ook op andere terreinen men zou moeten inschikken ten behoeve van een minderheid die ergens aanstoot aan zegt te nemen.

Mensen die neutraal wilden blijven en zeiden 'ach wat maakt het uit' konden niet meer als neutraal worden beschouwd want zij legitimeerden hiermee het standpunt van de ander. Hiermee lijkt deze vorm van politiek bedrijven juist segregatie en haat jegens de ander in de hand te werken. NTR heeft binnen deze context kleur bekend en velen zullen moeten volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties