Kasja Ollongren zwaar onder vuur vanwege vrijgeven sleepwet-rapport pas na referendum

Geen categorieokt 03 2018, 16:00
D66 heeft al bijna geen dubbele cijfers meer in de peilingen en minister van Binnenlandse Zaken Kasja Ollongren krikt ze de komende tijd zeker niet omhoog! Het uitstellen van de publicatie van het kritische sleepwet-rapport tot ná het referendum komt haar nu duur te staan! Via The Post Online.
Oppositiepartijen zijn van mening dat Ollongren doelbewust tijd heeft lopen rekken om het rapport pas na het referendum te publiceren. Nieuwsuur bewees dit met verklaringen en stukken die zijn opgevraagd door midden van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Er liggen dus gewoon keiharde feiten maar Ollongren ontkent met stalen gezicht.
Op z'n minst heeft ze dus de Kamer niet goed ingelicht en zeer aannemelijk is dat ze dit bewust heeft gedaan. Haar argument om het rapport uit te stellen was om 'overeenstemming met buitenlandse inlichtingendiensten te bereiken', omdat er nogal wat op aan te merken is dat gegevens van burgers bij andere diensten terecht kunnen komen. Wanneer voor het referendum duidelijk was geworden dat de overheid maar wat aan het aanklooien is en geen flauw benul heeft welke buitenlandse inlichtingendienst bepaalde informatie van Nederlandse burgers zou kunnen krijgen en wat ze daar mee kunnen/mogen doen, zou er een intens dikke 'TEGEN' uit dat referendum zijn gerold. Het rapport toont namelijk aan dat de privacy onvoldoende gewaarborgd is door die wet.
Dat had natuurlijk alsnog niet uitgemaakt want Ollongren, D66 en eigenlijk heel het kabinet hebben daar alsnog lak aan. In een briljante doch doortrapte poging om haar handelen te verdedigen, beweert ze dat ze het rapport, in het kader van transparantie (jawel), pas wilde openbaren als er volledige duidelijkheid was, zodat ze geen stukken hoefde weg te lakken!
'Ja meneer de docent ik wilde u net voor de deadline wel mijn verslag toesturen maar zocht nog het perfecte plaatje voor de voorkant waardoor ik helaas te laat ben met inleveren,' geen student die daarmee weg zou komen!
Voldoende materiaal voor een motie van wantrouwen die wederom zal sneuvelen omdat de coalitie elkaar toch de hand boven het hoofd houdt! Van Mierlo draait zich inmiddels zo vaak om in z'n graf, als je er een elektrische spoel omheen bouwt zijn we in één klap energie neutraal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten