Geesteswetenschappen vallen door de mand, lovende recensies over hoax-onderzoeken!

Geen categorieokt 03 2018, 15:00
Gender-, women-, fat- (ja echt), African- en Asianstudies, post-kolonialisme en wat al niet meer. Het is u vast eens op het scherm getoverd, vaak in combinatie met 'wetenschappelijk onderzoek' waardoor Sylvana Simons weer onzin uit weet te kramen. Het blijkt veelal grote onzin te zijn!
Vrij Links, een site die ik normaal nooit aan zou klikken, en GeenStijl berichten beide over een serie nep onderzoeken die de erbarmelijke staat van de geesteswetenschappen bloot weet te leggen. Amerikaanse filosoof dr. Peter Boghossian, wiskundige dr. James A. Lindsay en Britse academica Helen Pluckrose sloegen de handen ineen en produceerden de grootste academische drek denkbaar. Dit lieten zij vervolgens 'peer-reviewen', het laten lezen en beoordelen door andere 'experts' binnen die wetenschap. Het resultaat is ronduit hilarisch!
De drie academische trollen leverden onderzoek aan waaruit zou blijken dat hondenlosloopgebieden plekken zouden zijn waar 'verkrachtingscultuur' hoogtij viert. Ook zouden mannen van hun 'transfobie' afkomen door zichzelf vaker met dildo's anaal te bevredigen én, als klap op de vuurpijl, pasten ze een hoofdstuk van Mein Kampf aan op een soort feminisme:

"In dit hoofdstuk, herschreven wij deels Hitlers meerdimensionale plan over waarom de Nazi-partij nodig is en wat het van zijn leden nodig heeft. De paper betoogt dat het feminisme dat stoelt op individuele keuze en verantwoordelijkheid, 'female agency' en kracht tegengegaan moet worden door een feminisme dat zich verenigt in solidariteit rond het slachtofferschap van de meest gemarginaliseerde vrouwen in de samenleving."

Deze paper werd zelfs gepubliceerd in een aantal feministische bladen met recensies:
ca121fe782_Screen_Shot_2018-10-03_at_10.15.32
Ze tonen hiermee dus aan dat er flink wat mis is binnen die gebieden van de geesteswetenschappen en dat zelfs een 'peer-reviewed' onderzoek complete onzin kan zijn. Er is al langer discussie gaande over de werkwijze van de mensen binnen deze tak en het vermoeden dat men actief pseudowetenschap loopt te verkondigen wordt alleen maar gevoed.
Al die onzin over 'sociale constructies' en 'machtsverhoudingen' vinden hun oorsprong in dit soort geesteswetenschappen en komen met onzin op de proppen als 'toxic masculinity' en mannen die net zo goed de rol van de moeder op zich kunnen nemen. 'Mansplaining', durf ik te wedden, komt ook uit deze hoek.
Geweldig dus dat ze flink te kakken worden gezet en aan wordt getoond dat een aanzienlijk deel van die tak dikke onzin is!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten