OM vervolgt vechtersbazen die joodse jongeren op PvdA-meeting aanvielen niet: 'Teveel investeringen nodig!'

Geen categorieokt 03 2018, 11:00
De Joodse jongeren die in juli werden aangevallen door PvdA-agressievelingen, staan met lege handen. Het Openbaar Ministerie gaat de daders niet vervolgen, zo schrijven ze. Er zouden teveel "investeringen" moeten worden gedaan om de zaak onder de rechter brengen, en dus wordt de aangifte gesponeerd. "Zeer teleurstellend," aldus het CIJO waartoe de aangevallen jongeren behoorden.
https://twitter.com/CIDIjongeren/status/1047402640689287169
Afgelopen juli bracht de Britse antisemitische Labour-leider Jeremy Corbyn een bezoek aan Nederland, waar hij een knusse ontmoeting had met zijn blunderende Nederlandse evenknie Lodewijk Asscher. Op een bijeenkomst waar Corbyn vervolgens ook sprak voor gewone PvdA-leden ging het echter mis: agressieve PvdA'ers en toehoorders van Corbyn, onder wie de filmmaker Paul Mason, vielen enkele Joodse aanwezigen aan, die protesteerden tegen de antisemitische daden en uitspraken van Corbyn en andere hooggeplaatstse Labour-politici.
Er werd aangifte gedaan, maar deze leidt tot niets. In een schrijven aan CIJO-voorzitter Hidde van Koningsveld, één van de slachtoffers, schrijft het Openbaar Ministerie dat Paul Mason en zijn kornuiten met de schrik vrij komen. Een woordvoerder van het OM stelt:

"Ik heb uw zaak besproken met de officier van justitie. De officier van justitie vind (sic!) dat er te veel geïnvesteerd moet worden om de zaak voor de rechter te krijgen. Dit zou niet in verhouding staan met de zaak.

Het onderzoek zal dan ook in overleg met de officier van justitie beëindigd worden."

Het CIJO vindt het sepot van de aangifte onbegrijpelijk. Er zijn immers tientallen getuigen, en er is beeldmateriaal van de daders:

"Er zijn meerdere getuigen en de verdachte is in beeld, maar het OM heeft toch besloten om niemand te vervolgen voor het mishandelen van CIJO-leden bij de PvdA-bijeenkomst. De reden? Er moet teveel geïnvesteerd worden om de zaak voor de rechter te krijgen. Zeer teleurstellend!"

Inderdaad: zeer teleurstellend. Het OM had hier een prachtkans om te laten zien dat het antisemitisme in Nederland serieus neemt, maar laat deze gewoon lopen. In plaats daarvan wekt de instantie de schijn de PvdA uit de wind te willen houden. Kortom: niet zo'n beste beslissing dus...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten