shutterstock 1345129835

Paniekerige Femke Halsema wijst Museumplein aan als risicogebied; maar er gebeurde helemaal niets!

Geen categoriefeb 14 2021, 19:15
Enkele tientallen mensen kwamen vanmiddag bijeen op het Museumplein in onze hoofdstad Amsterdam. Het bleef rustig en er was verder niets aan de hand, maar de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema had alles uit de kast getrokken om te voorkomen dat het net zo'n puinhoop zou worden als tijdens de (onafgebroken) Black Lives Matter-demonstratie.
Onrust om niks, en wederom had Femke Halsema ‒ als hoeder van de stad ‒ verkeerd gegokt. Het bleef, op enkele tientallen demonstranten na, namelijk bijzonder rustig in Amsterdam.
Maar burgemeester Halsema zag blijkbaar een groot gevaar in een aangekondigde demonstratie vanavond. Daarom wees ze de hele omgeving rondom het toch al reusachtige Museumplein aan als risicogebied. Dit deed ze ook al op op zondag 17 januari; toen kwamen er maar liefst tweeduizend demonstranten af op een demonstratie tegen het coronabeleid van Rutte III. Om verder maar even te verzwijgen hoeveel mensen er aanwezig waren bij de eerdere Black Lives Matter-demonstratie, waar mevrouw Halsema zelf ook deel van uitmaakte.
Godzijdank is het vandaag rustig gebleven. Maar of dat nu dankzij of ondanks het ingrijpen van burgemeester Halsema is, is een vraag waar we nog lang over kunnen discussiëren...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten