Paniekerige Femke Halsema wijst Museumplein aan als risicogebied; maar er gebeurde helemaal niets!

Paniekerige Femke Halsema wijst Museumplein aan als risicogebied; maar er gebeurde helemaal niets!

DutchMen / Shutterstock.com

Enkele tientallen mensen kwamen vanmiddag bijeen op het Museumplein in onze hoofdstad Amsterdam. Het bleef rustig en er was verder niets aan de hand, maar de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema had alles uit de kast getrokken om te voorkomen dat het net zo'n puinhoop zou worden als tijdens de (onafgebroken) Black Lives Matter-demonstratie.

Onrust om niks, en wederom had Femke Halsema ‒ als hoeder van de stad ‒ verkeerd gegokt. Het bleef, op enkele tientallen demonstranten na, namelijk bijzonder rustig in Amsterdam.

Maar burgemeester Halsema zag blijkbaar een groot gevaar in een aangekondigde demonstratie vanavond. Daarom wees ze de hele omgeving rondom het toch al reusachtige Museumplein aan als risicogebied. Dit deed ze ook al op op zondag 17 januari; toen kwamen er maar liefst tweeduizend demonstranten af op een demonstratie tegen het coronabeleid van Rutte III. Om verder maar even te verzwijgen hoeveel mensen er aanwezig waren bij de eerdere Black Lives Matter-demonstratie, waar mevrouw Halsema zelf ook deel van uitmaakte.

Godzijdank is het vandaag rustig gebleven. Maar of dat nu dankzij of ondanks het ingrijpen van burgemeester Halsema is, is een vraag waar we nog lang over kunnen discussiëren...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties