Nu ook rellen in het Utrechtse Overvecht: 'Agenten bekogeld met vuurwerk - 23 arrestaties'

Nu ook rellen in het Utrechtse Overvecht: 'Agenten bekogeld met vuurwerk - 23 arrestaties'

Na de Schilderswijk in Den Haag en Kanaleneiland in Utrecht was het zaterdag de beurt aan het eveneens Utrechtse Overvecht. Daar bekogelden jongeren de politie met vuurwerk en werden er vernielingen verricht.

Volgens de politie viel het allemaal wel mee en werden er 'slechts' vier arrestaties verricht, maar een persfotograaf zegt tegenover De Telegraaf dat het een grote chaos was in de Utrechtse probleemwijk. Uiteindelijk staat de teller dan ook niet op vier maar op 23 arrestaties.

De ongeregeldheden begonnen rondom winkelcentrum Gagelhof. Dit winkelcentrum werd in 2004 nog gerenoveerd en opnieuw ontwikkeld omdat het een broedplaats was van 'hangjongeren, graffiti en kapot meubilair'. Die renovatie heeft blijkbaar weinig geholpen, want het Gagelhof was gisteravond de plek waar de rellen in Overvecht begonnen. Saillant detail: tot 2004 heette winkelcentrum GAGELHOF nog winkelcentrum BERBERHOF.

In navolging van Thierry Baudet roept ook PVV-leider Geert Wilders de overheid op om het leger in te zetten in de probleemwijken waarin de politie de regie niet meer in eigen hand heeft.

Even was er zaterdagavond ook nog de vrees dat het helemaal uit de hand zou gaan lopen in Rotterdam, nadat drillrappers op sociale media hier toe hadden opgeroepen, maar het bleef -godzijdank- vooral warm en rustig in de broeierige Maasstad.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties