Nu ook weer een rel rond de Haagse PVV: raadslid woont in Rijswijk en niet in Den Haag

Geen categoriefeb 03 2018, 19:00
Een rel, een rel, en nog een rel. De PVV blijft ze maar verzamelen. Het is de vraag hoe zo een partij in zo korte tijd toch zo veel praatjes en rellen rondom zich heen kan verzamelen. Het is natuurlijk verkiezingstijd, maar dit is wel echt een gekkenwerk. Bij DDS zijn we rechtvaardig, doch kritisch op partijen als de PVV en Forum voor Democratie. Dit wordt voor mij ook een beetje te veel van het goede.

PVV-raadslid Dille – nu ook op plek 2 van de kieslijst - heeft een huis in Den Haag, maar verblijft vooral in Rijswijk, zo blijkt uit diverse verklaringen, onder meer van haarzelf. In een artikel op de website van een lokale krant wordt Dille – herkenbaar op de foto - geciteerd over haar zorgwoning: ,,Zo zijn we hier in Rijswijk neergestreken (...) We leven samen met onze gasten.’’ Op de website van de zorgkoepel staat: ,,Willie woont in een mooi ruim huis in Rijswijk.’’

Op dit soort processen wordt vaak met gepaste strengheid beantwoord, maar daar lijkt nu nog geen sprake van te zijn. Er wordt natuurlijk eerst nog gerelativeerd in deze campagnetijd en men hoopt dat dit overwaait. Nou laten we voor de PVV hopen dat het niet zo een vaart loopt, want de partij moet in deze hectische tijden laten zien wat voor discipline en principes het heeft.
De PVV heeft altijd een grote mond over frauduleuze praktijken bij de VVD, CDA, PvdA, en D66. Als het puntje bij paaltje komt, moet de PVV sterk zijn en dit soort excessen beantwoorden met grenzen en strengheid. Dit soort gedrag mag niet getolereerd worden, ook niet als het per ongeluk is, of uit onwetendheid. Iemand moet verantwoordelijk zijn voor dit soort zaken, anders is het einde zoek.
Forum voor Democratie moet kijken naar dit soort zaken bij de PVV. Baudet heeft veel ambitie met zijn partij en wil binnen een aantal jaar een kracht zijn om rekening mee te houden. Dan moet FvD niet dezelfde fouten gaan maken als de PVV, want dit zijn LPF-toestanden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten