Oekraïens rebellenschorem geeft toe: Rusland vecht mee

Geen categorieaug 28 2014, 12:00
Tuig uit Moskou.
De plegers van de aanslag op de MH17 hebben nu eindelijk ook toegegeven wat iedereen eigenlijk wel wist: de pro-Russische onafhankelijksheidsbeweging is helemaal niet zo'n initiatief van Oekraïeners in het oosten van het land maar wordt gefinancierd, bemand en op de been gehouden door Rusland:

We hebben nooit verhuld dat veel Russen binnen onze gelederen strijden", aldus Zachartsjenko. "Zonder hun hulp zouden we nu in een veel lastigere situatie verkeren." Volgens de premier zijn de rebellen in staat het Oekraïense leger te verslaan.

Volgens Zachartsjenko vechten zowel gepensioneerde als actieve Russische militairen aan de zijde van de opstandelingen. De NAVO beschuldigt Moskou er al langer van troepen in Oekraïne te hebben gestationeerd.

Zoals eigenlijk al veel langer duidelijk was stinkt dit zaakje enorm. Rusland doet net alsof de grens met de Oekraïne één of ander vaag verzinsel is en het kan doen wat het wil in een ander soeverein land.
Als je kijkt naar de enorme schurkenstaat die Rusland tegenwoordig is, ga je bijna terugverlangen naar Poetins voorganger; de drinkeboer en toch enigzins incompetente voorganger Boris Jeltsin. Maar alles beter dan Poetin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten