Oh gelukkig! Burgemeester Aboutaleb roept op tot kalmte, alertheid en medeleven

Geen categoriemrt 15 2019, 16:00
De Rotterdamse moskeeën worden extra beschermd naar aanleiding van de aanslagen in Nieuw-Zeeland. Aboutaleb roept in de An-Nasr moskee op om alert en scherp te blijven. Dat meldt het AD.
Burgemeester Aboutaleb steekt helaas een 'standaard' verhaaltje af na wat er zich voor verschrikkelijks in Nieuw-Zeeland heeft afgespeeld. Waar het bij iedere islamistische terreurdaad hetzelfde riedeltje, namelijk: 'een laffe daad, hoe kon zoiets gebeuren, ik leef mee met de nabestaanden en laat ons dit niet verdelen' is, moet de moslimgemeenschap in Nederland het doen met "wees alert maar er is geen reden tot zorg".
Is dat even fijn zeg. 'We zetten overal agenten neer, krikken het aantal patrouilles op, hebben geen concrete aanwijzingen maar er is niks aan de hand hoor!' Dat is wat hij de moslimgemeenschap eigenlijk zegt nu.
En hoewel ik dat ergens ook wel begrijp, laat het wel zien dat men hier totaal niet op voorbereid is. Die mafklapper in Nieuw-Zeeland reed gewoon in alle rust naar de moskee met een arsenaal aan wapens. Geen Nieuw-Zeelandse AIVD of politie die ook maar iets van hem wist of enig signaal had ontvangen van zijn plannen, maar Aboutaleb meent 'geen reden tot zorg' te hebben.
Dat hij de mensen direct aanspreekt en met ze meeleeft is heel goed, daar zal ook geen mens over klagen. Ik beschouw de man ook als een aanwinst voor de Nederlandse samenleving. Maar wees dan ook gewoon eerlijk in het feit dat je geen flauw benul hebt over of er nou in Nederland ook een dreiging is of kan gaan komen. Dan ben je ook gewoon volledig eerlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten