Oh ja, nú wel... PvdA doet ineens stoer over onderwijsbegroting en wil extra geld voor leraren

Oh ja, nú wel... PvdA doet ineens stoer over onderwijsbegroting en wil extra geld voor leraren

Screenshot PalaciodoPlanalto / YouTube

De PvdA, dé partij die jarenlang aan het roer heeft gestaan en dus in een positie was om eindelijk eens wat aan de lage lonen voor leraren te doen, houdt nú ineens voet bij stuk in de Eerste Kamer. Zij dreigen de onderwijsbegroting te blokkeren als er geen extra geld voor leraren komt. Dat meldt De Telegraaf.

Nu de PvdA weer wat in de lift zit in de peilingen en geen bestuursverantwoordelijkheid heeft, kan het ineens allemaal wel. Zo willen ze 580 miljoen extra geld richting het onderwijs om achterstanden in te lopen. Achterstanden die al bestonden of zijn ontstaan toen zij nog meeregeerden met de VVD, welteverstaan. Volstrekt inspiratieloos denken zij weer dat hoger loon het vak aantrekkelijker maakt, als we Asscher mogen geloven.

Nu ben ik het met ze eens dat er meer geld naar het onderwijs moet, hogere lonen inderdaad meer dan gerechtvaardigd zijn en het vak aantrekkelijker moet worden gemaakt. Zij zijn echter wel de laatste die daar nu zo stoer over zouden mogen doen.

Er moet een rigoureuze verandering komen in het onderwijs die ervoor zorgt dat de werkdruk afneemt. Dat probleem zit hem meer in de administratieve lasten dan het vak zelf zoals die ooit bedoeld is. Het heeft op dat punt dan ook niet zozeer met meer geld naar het onderwijs te maken, want snoeien in administratieve taken zou niet zoveel moeten kosten. Maak eerst het werk weer eens wat leuker, want leraren doen het sowieso niet voor het geld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer