Oh jee! Opvangcentra zitten vol en volgend jaar 5000 nieuwe plekken nodig

Geen categorienov 08 2019, 21:00
Nederland stevent af op een enorm groot drama! Want wat blijkt? We gaan volgend jaar maar liefst 5000 extra plekken nodig hebben voor nieuwe asielzoekers! Gaan we dat schaffen met z'n allen?!
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) slaat alarm. Volgens het COA is het de afgelopen weken duidelijk geworden dat opvangcentra vol zitten en er snel minimaal 5000 nieuwe plekken nodig zijn. Ik hoor u al denken: 'Huh? Maar het aantal asielzoekers nam toch al tijden af?' Ja, maar ze komen nog steeds met zo'n pakweg 600 per maand deze kant uit en weggaan doen ze niet. Op het moment vangt het COA zo'n 26.500 asielzoekers op. Het COA vraagt dus om een slordige 20 procent extra capaciteit.
Om die extra capaciteit te realiseren grijpt het COA terug op de Landelijke en Regionale Regietafels. Volgens mij zijn dat de tafels die het voor elkaar wisten te krijgen om opvang te regelen voor drie keer het inwonersaantal van de desbetreffende dorpjes die zich toen (geheel onvrijwillig) aanboden. Die 5000 plekken zullen dus zo zijn geregeld!
Want net als vorige keren is het eigenlijk gewoon een kwestie van besluiten doordrukken bij gemeenten. Gemeentes vervolgens ergens op een obscuur moment een 'inspraakavond' (lees: luisteravond) laten organiseren en lokale tegenstanders wegzetten als bekrompen racisten. Maar misschien kunnen ze ook gewoon eerst GroenLinks-gemeentes vragen of zij niet bereid zijn wat extra plekken te regelen. En als die dan (geheid) 'nee' zeggen, alsnog het plan zoals beschreven, uitvoeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten