Sukkels! Walgelijk gedrag tegendemonstranten bij congres Kick Out Zwarte Piet

Geen categorienov 09 2019, 8:00
Een landelijk congres van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is gisteravond verstoord door zo'n 40 à 50 tegendemonstranten. Met geweld en vandalisme probeerden zij de congresbezoekers te intimideren.
Er werd zowel vuurwerk afgestoken als ruiten ingeslagen van het pand waar het congres plaatsvond. Er werden zelfs auto's vernield! De politie heeft vier mensen aangehouden. Compleet belachelijk, zulke tegendemonstranten.
Zelf heb ik ook niets op met KOZP. Ze zeuren, menen de waarheid in pacht te hebben en staan om die reden niet open voor de mening van anderen. 'Ik heb gelijk en jij niet, luister daarom naar mij want ik luister namelijk niet naar jou', dat vat de houding van KOZP wat mij betreft prima samen. Ik snap daarom ook heel goed dat er mensen zijn die menen dat ze een KOZP-congres met geweld moeten verstoren. Máár ik keur het wél af. Want als je geweld nodig denkt te hebben om je gelijk te moeten halen dan is er iets flink mis. Ten eerste is geweld is eerder een wanhoopsdaad en dus een teken van onmacht. Ten tweede geeft dit ook exact de munitie waar KOZP zo naar verlangt: 'zie je wel, gewelddadige racisten willen ons de mond snoeren'.
En reken maar dat KOZP dit uit gaat melken. Naast jaarlijks Zwarte Pietengedram krijgen we nu ook ieder jaar weer te horen hoe gewelddadig en eng vrijdag 8 november 2019 was, en hoe belangrijk het om die reden is dat KOZP doorgaat met hun protesten. Gefeliciteerd jongens, jullie hebben tegendemonstranten in het verdachtenhoekje geplaatst en KOZP trekt nu volk aan dat maar wat graag wil dat er nóg een keer geweld hun kant uitkomt. Want zij floreren bij slachtofferschap en jullie reiken het ze maar al te graag aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten