Verkiezingen komen eraan! Kabinet strooit met kinderbijslag voor álle ouders

Geen categorienov 09 2019, 9:00
Ineens peuteren de coalitiepartijen ergens 54 miljoen euro vandaan om álle ouders vanaf volgend jaar alsnog kinderbijslag te kunnen geven! Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie feliciteren elkaar met deze knappe prestatie.
Gehannes met kinderbijslag blijkt voor veel mensen een grote bron van irritatie te zijn. Vanwege het leenstelsel, ingevoerd in 2015, kregen veel ouders van het ene op het andere moment geen kinderbijslag meer. Dat gaat toch al snel om (minimaal) zo'n 1250 euro per jaar.
Coalitiepartijen zochten naar manieren om de door henzelf gecreëerde zooi recht te zetten. Want sinds het leenstelsel werd ingevoerd kwam het steeds vaker voor dat kinderen geen beurs meer kregen terwijl hun ouders de kinderbijslag verloren. De oplossing bleek echter simpel: geld dat wordt bespaard door de kinderbijslag komende jaren niet te laten stijgen, gebruiken om iedereen nu geld over te maken. Precies ja: roofbouw gepresenteerd als genereuze gift en toevallig net op tijd voor fatsoenlijk effect zo vlak voor de verkiezingen van 2021.
Dit stukje tekst verraadt ook eigenlijk wel de intenties van dit stukje kabinetsbeleid: "CDA en ChristenUnie leggen vooral de link met de afschaffing van de basisbeurs, waar zij destijds tegen stemden." Het is voor ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins zelfs 'een fout' en 'een onrechtvaardigheid' die hen al die tijd een doorn in het oog was. Maar dat direct aanpakken? Ho maar. Dan had je nu geen 54 miljoen euro 'om te geven'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten