Oliedomme Fransen willen dienstplicht terug na Charlie Hebdo-aanval

Oliedomme Fransen willen dienstplicht terug na Charlie Hebdo-aanval

Heel verstandig: train jonge, mogelijk geradicaliseerde moslimjongens maar als soldaten. Wat? Wacht even.

In Frankrijk zijn er steeds meer mensen die voor herinvoering van de dienstplicht pleiten. De reden? Ze denken dat dit ervoor zorgt dat de integratie tussen verschillende sociale milieus verbeterd wordt.

Nee, dat is géén grap:

Zo'n 80 procent van de Fransen wil dat de dienstplicht opnieuw wordt ingevoerd. Ze willen dit vanwege de recente aanslagen in Parijs.

De ondervraagden zien de dienstplicht als een manier om integratie tussen verschillende sociale milieus te bevorderen. Ook versterkt de dienstplicht de nationale eenheid en worden zo de waarden van de Franse Republiek doorgegeven.

Leuk bedacht, maar er is één klein probleempje met dit idee: de jongens die het leger verplicht ingaan zijn ergens tussen de 18 en 22 jaar (afhankelijk van of ze eerst mogen studeren of niet, etc.). Even denken hoor, hoe oud zijn veel jihadisten precies? In welke leeftijdscategorie vallen Syriëgangers veelal? Zouden het vaak jongemannen zijn of half-bejaarde gasten die hulp nodig hebben als ze naar het toilet moeten?

Het is triest om te zeggen, maar Frankrijk heeft zo'n groot probleem met de islamitische gemeenschap dat het land zich 't eenvoudig niet kan veroorloven om miljoenen moslimjongens op te nemen in het leger en vervolgens zwaar te trainen zodat ze militaire operaties kunnen uitvoeren. Dit betekent niet dat moslims niet bij het leger mogen, maar wel dat - als ze zich aanbieden - er een goede achtergrondcheck wordt uitgevoerd om te bepalen of ze al dan niet banden hebben met moslimradicalen en/of sympathie voor de Radicale Islam. Je kunt ze niet ineens massaal binnenlaten - hoe triest het ook is om dat op te moeten schrijven.

Overigens is er nog een andere reden om niet voor herinvoering van de dienstplicht te pleiten: het Westen kan niet beweren voor vrijheid te staan als we jongemannen als weinig meer dan indentured servants van de staat te behandelen door ze het leger in te dwingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer