OM eist geldboete voor agressieve 'We are here' kraak-illegaal

OM eist geldboete voor agressieve 'We are here' kraak-illegaal

Het Openbaar Ministerie eist 150 euro boete voor de krakende illegaal van actiegroep We Are Here, die in 2018 op camera (video) binnen wilde dringen bij een bewoond pand.

Het gaat om de 36-jarige Fortune M. uit Soedan. Dit figuur liet in juni 2018 zien dat hij wel even uit wilde maken of andere mensen woonruimte aan hem af moesten staan of niet. 'Er is toch genoeg', was zijn redenering.

Ondanks dat deze kraak-illegaal behoorlijk uit z'n vel sprong en dit op camera werd vastgelegd, meent hij nu tegenover de rechter dat het allemaal 'een beetje opgeblazen werd door de media'. Hij zou niet binnen willen dringen maar juist een van de We Are Here-leden op willen halen die zich nog in het pand bevond.

Kijk je echter naar de beelden dan zie je overduidelijk dat hij zich helemaal niet bekommerde om een verdwaalde illegaal maar juist actief in discussie ging met de bewoners van het pand. Letterlijk de eerste van vraag van hem is "Hoeveel betalen jullie hiervoor?" en "Wat voor werk doe je?" gevolgd door een reeks beschuldigingen en emotioneel beladen retoriek.

Ook tegen het eind van het filmpje is te zien hoe de man uiteindelijk het pand binnen is gekomen en die andere illegale kraker kennelijk nog steeds niet heeft kunnen vinden. In plaats van te vragen waar die persoon kan zijn, beschuldigt hij de beide bewoners van het telen van wiet.

Zijn advocaat pleit voor vrijspraak wegens gebrek aan bewijs. Nou, succes daarmee. Hij zegt ook dat zijn cliënt niet alleen zou hebben gehandeld en het om de hele groep zou moeten gaan, maar ook daar is weinig van te merken in de video. Dikke kans dat die boete er dus wél komt!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer