shutterstock 1803929164

Ondanks eerder verboden demonstratie: Straten van Berlijn stromen vol met anti-coronabetogers!

Geen categorieaug 29 2020, 13:00
Het middaguur is net begonnen, maar in Berlijn gaat het helemaal los. Er zijn nu al vele duizenden betogers aanwezig om te demonstreren tegen de coronamaatregelen van de Duitse overheid.
Volgens diverse media kleuren de straten in Berlijn zelfs zwart van de mensen. Ter hoogte van onder andere de Brandenburger Tor verzamelen demonstranten zich om te betogen tegen de verregaande coronamaatregelen van onze naastgelegen Bondsrepubliek.
Afgelopen week werd de betoging nog verboden, maar de Duitse rechters floten het verbod terug. Daardoor kan Berlijn zich vandaag opmaken voor een massale bijeenkomst tegen het corona- en politieke beleid in de Duitse hoofdstad.
De Berlijnse politie is niet blij met de vrijheid van demonstreren:
De politie is dan ook bang dat er ongeregeldheden zullen uitbreken in Berlijn. Ze zijn daarbij voornamelijk angstig voor rechts-extremistische groeperingen die op internet hebben opgeroepen tot een 'Sturm auf Berlin'. Om alles in het gareel te houden zijn er meer dan 3.000 Merkel-infiltranten Pünktlichkeit und Fleiß agenten ingezet.
Er zouden nu (13.00 uur, Vlaams-Hollandse tijd) al 22.000 mensen aanwezig zijn in Berlijn om te protesteren, en de middag is nog jong... Scheiße!
Ook De Dagelijkse Standaard staat in directe verbinding internet met onze Oosterburen en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.
Update! De MSM zeggen er het volgende over:

"Er zijn zeker 200 mensen aangehouden voor de Russische ambassade aan Unter den Linden, waar een grimmige sfeer ontstond. Bij de Rijksdag braken rechtsextremisten door een politiekordon. Op andere plaatsen bleven de gevreesde rellen uit en vertrokken demonstranten zonder problemen."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten