Ongelooflijk! Alle bonnetjes van Annie Schreijer-Pierik zijn in de doofpot beland: "Ik heb ze weggegooid"

Geen categoriejun 10 2017, 17:00
Zo! Die zit voorlopig safe. Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik heeft namelijk alle bonnetjes in de prullenbak gemieterd. Doei bewijs!
Wij zitten er bovenop, bij DDS. Op 6 juni schreef onze Michael al hoogst verbaasd hoe deze arrogante graaidoos zichzelf en het partijbestuur tegensprak. Toen was namelijk al bekend dat Annie naar eigen zeggen 'wel openheid zou willen geven' maar dat Annie 'niet meedoet aan dat bonnetjesgedoe.' De minachting die daar vanaf straalt zeg, ongelooflijk. Dat het CDA helemaal klaar zou zijn met Annie is meer dan logisch.
Vandaag doet ze haar beklag weer in de Tubantia! Met een zielig verhaal over hoe het bonnetjesgedoe haar raakt gaat Annie kopje onder in zelfmedelijden. Probeert ze nu op het Twentse platteland nog wat medestanders te vinden? Dan is ze bij mij aan het verkeerde adres.
Maar het verhaal krijgt een andere wending. Annie lijkt er gewoon mee weg te komen binnen het CDA. Niemand minder (...) dan burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten heeft bemiddeld tussen het CDA en de graaiende politica. Hij zegt in de Tubantia:

"Ik heb Annie zelf gebeld. De beeldvorming van een zekere schimmigheid en gebrek aan transparantie was voor Annie en de partij niet goed." Hofland twijfelt niet aan haar integriteit.

Dat laatste zinnetje is misschien wel het toppunt: "Hofland twijfelt niet aan haar integriteit." Pardon, Arco Hofland? Op basis waarvan twijfel jij niet aan de integriteit van deze hautaine graaister? Moeten wij het normaal vinden dat Annie Schreijer-Pierik 'toevallig' alle bonnetjes nét vorige week heeft weggegooid? Hoe kun je je hand toch in zo'n wespennest steken als je zelf totaal niet weet waar het geld gebleven is? Maar die burgemeester van mij, die zit wel goed. Hij laat zich namelijk mooi gebruiken in het toneelstuk 'Annie en het CDA'. Bemiddeling, laat me niet lachen. Het CDA wil deze kwestie gewoon in een diepe doofpot stoppen:

Maar als het goed is, behoort die onduidelijkheid tot het verleden als er een generiek controlestelsel komt. Tot die tijd zal ze de accountantsverklaring voortaan netjes afgeven. "Ik had kunnen blijven weigeren, ik vind niet dat me juridisch of moreel iets valt te verwijten. Ik houd ook geen geld over van die onkostenvergoeding. Het gaat echt op."

Ja hoor. Daar zijn we erg blij mee natuurlijk. Niet dus. Het gaat om al het geld wat in de afgelopen jaren door je handen is gegaan, mevrouw Schreijer! En wat daar mee gebeurd is, zal niemand ooit weten. Want Annie heeft alle bonnetjes toevallig net vorige week in de kliko laten vallen:

Een controle met terugwerkende kracht is niet aan de orde geweest. Dat kan overigens niet meer, bekent Schreijer. "Ik heb al die bonnen net de afgelopen week weggegooid."

Joe! Gewoon weggegooid. Haha. Wat een soap. En wat een afgang voor het CDA, Annie, Arco en de hele graaibende in Brussel die ook geen bonnetjesgedoe wil! De graaiende politica heeft dus overwogen te breken met het CDA. Had het gedaan Annie, dan waren we van je af geweest! En, Arco Hofland, heeft het een beetje verdiend, dit toneelstukje?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten