Ongelooflijk: Belgen wisten dat Abdeslam voor ISIS was, deden niets

Ongelooflijk: Belgen wisten dat Abdeslam voor ISIS was, deden niets

Salah Abdeslam had drie weken voor de aanslagen in Parijs een foto op Facebook geplaatst van de ISIS-vlag. Daarmee wilde hij laten zien dat hij de terroristen steunde.

Deze informatie werd vervolgens razendsnel doorgegeven aan de Belgische autoriteiten. Die deden daar vervolgens...

Helemaal niets mee.

Ja, dat lees je goed. Op 23 oktober 2015 zette hij de ISIS-vlag online. Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging werd daarvan op de hoogte gesteld, en dat besloot vervolgens om helemaal niets te doen. Want stel je voor dat je die arme islamitische gemeenschap tegen het hoofd stoot. Dat moet je niet willen. Nee, dan is het veel beter om een aanslag te riskeren waarbij meer dan honderd mensen omkomen.

Toch?

Nou, zo denken u en ik natuurlijk niet, maar de Belgische boven-ons-gestelden wél. Hoe valt hun waanzinnige gedrag anders te verklaren?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties