Ongelooflijk: Finding Dory breekt alle records in Amerika

Ongelooflijk: Finding Dory breekt alle records in Amerika

De opvolger van Finding Nemo is nu al een doorslaand succes.

Zoals verwacht gaat het bijzonder goed met Finding Dory, de opvolger van de populaire animatiefilm Finding Nemo. RTL Nieuws bericht namelijk dat de nieuwe film alle records breekt:

Nog nooit gingen er in Amerika zo veel mensen naar het eerste biosweekend van een animatiefilm. Finding Dory bracht dit weekend 136,2 miljoen dollar op in Amerikaanse en Canadese bioscopen. Het vorig record was in handen van Shrek the third, dat in 2007 121,6 miljoen dollar in het laadje bracht.

Het verhaal van Finding Dory is best leuk, maar ook problematisch: Marlin, Dory en Nemo gaan dit keer namelijk op zoek naar Dory's familie. Het probleem? Dory vergeet alles en weet dus ook niet meer wie haar ouders eigenlijk zijn.

In Amerika kijkt men al maanden uit naar deze film. Daarom is het bepaald niet miraculeus dat Finding Dory een doorslaand succes is. Toch is het natuurlijk wel degelijk opmerkelijk: 136,2 miljoen dollar opgehaald in één weekend in bioscopen in twee landen... Dat zijn ongelooflijke cijfers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer