VVD: huurders moeten maar eens meebetalen aan rioolbelasting!

Geen categoriejun 20 2016, 14:00
En daar ben ik het zowaar helemaal mee eens.
Ik ben geen fan van belastingen en ook al niet van de VVD, een partij die rechts zegt te zijn maar wel een coalitie vormt met de ultralinkse PvdA, maar dit is zowaar een plan waar ik me achter kan scharen:

De VVD heeft uitgezocht dat op dit moment 106 van de 390 gemeenten de rekening voor de aansluiting op het riool volledig neerleggen bij particuliere huiseigenaren en verhuurders. Nog eens 87 gemeenten slaan weliswaar ook huurders aan, maar laten woningeigenaren extra betalen. Oneerlijk, meent VVD-Kamerlid Hayke Veldman. ,,Huurders hebben net zo veel profijt van het riool als eigenaren, dus is het billijk om iedereen naar rato mee te laten betalen", stelt hij.

Als er zoiets moet zijn als "rioolbelasting" (we kunnen dat ook op private wijze regelen, maar goed) is het natuurlijk volstrekt belachelijk dat huurders daar niet of minder aan betalen dan particuliere huiseigenaren. Iedereen maakt er immers net zoveel gebruik van. Er is geen enkele reden om huurders te ontzien. Zolang ze in het huis wonen maken ze gebruik van het riool en dienen ze eraan mee te betalen: voor het volledige bedrag.
Overigens vind ik 'rioolbelasting' een prima benaming voor alle belastingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten