Ongelooflijk! Gert Jan Segers heeft zijn rug rechtgehouden bij gesprekken over 'voltooid leven'

Geen categorieaug 15 2017, 14:00
Pechtold verliest wéér.
Goed nieuws! Hoewel ik het totaal niet verwacht had blijkt dat ChristenUnie-leider Gert Jan Segers de rug recht heeft gehouden in de gesprekken over euthanasie. De vier onderhandelende partijen -- VVD, CDA, D66 en CU natuurlijk -- hebben met elkaar afgesproken dat het nieuwe kabinet "geen nieuwe voorstellen gaat doen om de regels rond zelfdoding te verruimen." Dat is tegen het zere been van doodscultus-aanhangers Pechtold en co, maar Segers heeft zowaar een gevecht gewonnen.

De vier partijen laten echter hooguit extra onderzoek doen door de volgende minister van Volksgezondheid. Dit moet duidelijk maken ‘of en zo ja in welke situaties’ de huidige euthanasiewet ‘onvoldoende’ is. Daarna wordt ‘een brede discussie’ gefaciliteerd door het kabinet 'over de reikwijdte van de huidige euthanasiewetgeving'.

Een initiatiefwet van D66, die het mogelijk moet maken voor ouderen om met help van een arts zelfmoord te plegen als ze er genoeg van hebben terwijl ze kerngezond zijn, wordt niet tegengehouden door het kabinet. Dat is dan weer jammer. Het goede nieuws? Dat voorstel kan voorlopig niet op een meerderheid rekenen in de Tweede Kamer.
Dat is dan toch winst voor weldenkend Nederland. Je weet wel, dat is het deel van ons land en volk dat wél respect en waardering heeft voor menselijk leven.
Het enige slechte nieuws aan deze afspraak? Het nieuwe kabinet gaat wel 'onderzoeken' "of en zo ja in welke situaties" de huidige wetgeving "onvoldoende" is. Als een D66-minister daarvoor verantwoordelijk wordt kunnen we er dus vergif op innemen dat de regelgeving op termijn inderdaad verruimd moet worden. Dat moet natuurlijk ten koste van alles voorkomen worden.
Afijn. De eerste slag is gewonnen door Segers op dit gebied. Nu de oorlog nog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten