Ongelooflijk. Voormalig FVD-kandidaat blijft vasthouden aan IQ-denkbeelden: 'Wetenschappelijk!'

Geen categorieaug 18 2018, 15:00
Yernaz Ramautarsing heeft blijkbaar nog nooit gehoord van: when you're in a hole, stop digging.
Voormalig FVD-gemeentraadskandidaat Yernaz Ramautarsing heeft de kans gekregen om zich en zijn imago te rehabiliteren. EenVandaag stelde hem namelijk in staat om afstand te nemen van zijn eerdere uitlatingen op dit gebied.
Je zou denken: appeltje-eitje. Meneer heeft een kans gekregen die heel veel andere mensen maar wat graag zouden krijgen (hallo, Halbe Zijlstra). Die grijpt hij natuurlijk met twee handen aan.
Nou ja. Of niet, natuurlijk:
https://twitter.com/EenVandaag/status/1030681948560154624
Als hij bekritiseerd wordt herhaalt hij zijn punt nog maar eens, namelijk dat het zogenaamd allemaal "wetenschappelijk" bewezen is.
https://twitter.com/YerRamautarsing/status/1030778873254961152
Natuurlijk is het probleem met die stelling dat er vanuit wetenschappelijke kring zelf grote kritiek is op de manier waarop IQ's getest worden. Als je op de steppe in Afrika woont denk je in heel andere termen dan een westerling die opgegroeid is in een hoog ontwikkeld land. Je legt andere verbanden.
Daarnaast is onderhand ook bekend dat IQ's verhoogd kunnen worden door een beter onderwijs. Als individu kun je je IQ -- met studie -- verhogen. Mensen in derdewereldlanden hebben die mogelijkheid alleen veel minder omdat het leven daar één grote strijd is.
Maar ja. Blijkbaar begrijpt Yernaz daar niets van en blijft hij liever vasthouden aan zijn idiote ideeën dat sommige rassen inherent en genetisch minder intelligent zijn dan andere rassen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten