Onrust bij D66 Amsterdam! Democraten willen af van Pechtold-lieveling Van Dantzig

Geen categorieapr 25 2018, 11:00
Het gaat niet helemaal je van het bij D66 Amsterdam. Vlak na de verloren gemeenteraadsverkiezingen hebben leden laten weten dat ze "stevige verandering in Amsterdam van de D66-partijcultuur" willen. Oh ja, en ze zijn ook niet te spreken over de onderhandelingen met niet één, niet twee, maar drie linkse partijen.
De Telegraaf legt uit wat er aan de hand is:

Twee democraten stelden openlijk dat hun ’gezond verstand zegt dat een nieuw bestuur met nieuwe ideeën en nieuw mandaat een hoger rendement oplevert’, blijkt uit een brief die naar leden is verstuurd. Een ander partijlid spreekt tegen deze krant over een sluimerende ’veenbrand’.

Meerdere D66'ers zijn bang voor de resultaten van de onderhandelingen, aldus de krant. "Onder andere over de 24-uursopvang van de uitgeprocedeerden, hetgeen diverse leden ondermijning van de rechtsstaat vinden, erfpact en woningbouwplannen" bestaan zorgen, aldus een partijlid.
Wat die bouwplannen betreft: D66 zei eerder dat de linkse plannen "desastreus" waren. Nu lijkt het erop dat fractievoorzitter Van Dantzig GroenLinks, PvdA en de SP toch hun zin wil geven. Want macht.
Natuurlijk is het wonderbaarlijk mooi om te zien wat er gebeurt: D66 is langzaam maar zeker bezig zichzelf op te blazen, en dat komt voor een groot deel op conto van Alexander Pechtold en zijn trouwe luitenanten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten